tirsdag 18. februar 2020

Stikkende smerter i brystene overgangsalder

Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Det vi derimot vet er at smerter alene ikke har noen sammenheng med kreft eller annen sykdom, forklarer han. Hvad er smerter i brysterne? Smerter i brysterne.


Men undersøgelser har vist, at kræft sjældent giver smerter i brysterne. Sykliske smerter I følge Dr. Dixie Mills av Womentowomen. Se referanse 1), brystene hovne opp og kan bli klumpete og ekstremt sensitive når stimuleres av østrogen og et annet hormon kalt progesteron. Når en kvinnes hormoner gå av kilter i årene frem til overgangsalderen, kan hun lide ømme bryster.


De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina. Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veldig øm når man klemmer på muskulaturen i brystkassen. Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena.


Astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) kan også i noen grad gi smerter i brystet. Schlichting beskriver smertene som typiske stingsmerter. Forverres i liggende stilling og ved respirasjonsbevegelser. Bedres ved å sitte fremoverbøyd. Perikardial gnidningslyd.


Plutselig skarp eller stikkende unilateral brystsmerte. Ofte forverrelse ved respirasjonsbevegelser. Varierende grader av dyspné og takypné. Det kan dreie seg om alt fra bagatellmessige årsaker, som fordøyelsesbesvær og stress, til alvorlige medisinske akuttsituasjoner som hjerteattakk og blodpropp i lungene.


Brystsmerter er smerter av alle typer som oppleves å komme fra brystet. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Du kan lese litt om smerter i brystkassen her. Det finnes andre årsaker til at man har stikkende. Hva skyldes smerter i brystet ? Funksjonsfeil eller hjertelidelse?


Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte.


Spenningene kan gi opphav til akutte, stikkende brystsmerter, og rammer ofte yngre mennesker hvor man ikke forventer hjertesykdom. Kiropraktisk behandling: Mange opplever god hjelp hos kiropraktor for smerter mellom skulderbladene og akutte smerter som stråler frem i brystet. Som det fremgår af tabellen, kommer de fleste til læge med symptomer som uregelmæssige menstruationer, hede- svedeture og lokale gener i underlivet, som for eksempel tørre slimhinder, smerter ved samleje, blærebetændelse og inkontinens.


Generne i underlivet skyldes forandringer i slimhinderne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg