fredag 7. februar 2020

Sluttpakke under sykemelding

Hva gjør du hvis du får tilbud om sluttpakke? Vi gir deg generelle, gode råd. Vær obs, les nøye og kartlegg konsekvensene er noen av rådene. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


DU et Supergavekort på 7kroner. Etterlønn, det vil si lønn etter at arbeidstaker fratrer arbeidsforholdet, er ofte en svært viktig del av en sluttpakke. Etterlønnen i en sluttpakke ligger som regel på mellom – måneder.


I noen tilfeller kan etterlønnen dekke opp mot mnd. Etterlønn ut over år er relativt sjeldent, selv om det forekommer fra tid til annen. Sluttavtaler forhandles ofte fram i forhandlingsmøter der arbeidstaker bestrider en oppsigelse fra arbeidsgiver. Her skal jeg ta for meg hva slike pakker kan bestå i, og hvilken betydning sluttpakker får for utbetaling av trygdeytelser.


Det er ikke overraskende om en arbeidsgiver vil ønske at du skriver under en sluttavtale i et drøftingsmøte. Er du alene på et slikt møte og blir forelagt et forslag, så bør du være forsiktig med å skrive under. Det normale er at man har en frist, gjerne på dager, til å vurdere et tilbud. Har jeg med en sykemelding rett på sykepenger fra Nav fra første arbeidsdag etter endt oppsigelse? Svar: Nei, du vil dessverre ikke få sykepenger fra Nav fra første sykedag i dette tilfelle.


Når du mottar lønn, under oppsigelse, uten å utføre arbei mister du retten til sykepenger som arbeidstaker etter dager. Sluttpakker kan være pensjons- og forsikringsfeller Et lukrativt sluttpakketilbud kan skjule en pensjonsfelle. Mange er ikke klar over at de kan tape store penger i pensjon, sa Ledernetillitsvalgt Per Helge Ødegård (52) i Statoil til Dagens Næringsliv den 13.


Men, hvis jeg får utbetalt dett. Andre elementer enn lønn i en sluttpakke. I tillegg til etterlønn er det mange komponenter som kan inngå i en sluttpakke. Oppsigelse under sykemelding : Dette bør du vite.


Det første året kan arbeidstaker ikke bli sagt opp på grunn av sykdom, men er likevel ikke beskyttet mot oppsigelse eller endringer i arbeidsforholdet av annen årsak. Her får du oversikt over sentrale regler som gjelder i henhold til sykdom og oppsigelse. Bedriften kom med tilbud om sluttpakke. Ikke alle syntes tilbudet var godt nok.


Men å si nei så ikke ut til å være noe alternativ. Hvis du takker nei til sluttpakke , vil du trolig få avslag eller utsettelse på søknad om dagpenger. Den grønne, fjerde delen skal du også gi til arbeidsgiveren etter at du selv har underskrevet nederst.


Du finner mer informasjon om dette på baksiden av blankett tre og fire. Arbeidsgiveren skal også skrive under , og så sende den til NAV. Når kan jeg bruke egenmelding, og når må jeg ha sykmelding? Dersom du fratrer bedriften, og mottar en sluttpakke med lønn i en viss periode framover, er du ikke lenger ansatt i bedriften og har således ikke krav på sykepenger etter folketrygdloven.


Sluttpakke etter oppsigelse kan ofte bli en mellomløsning som arbeidsgiver lever godt med. Størrelsen på en sluttpakke. På et forhandlingsmøte med arbeidsgiver vil man få avdekket hvorvidt arbeidsgiver er villig til å gå med på en slik løsning. Ofte vil det oppstå uenighet rundt størrelsen på en sluttpakke. Jeg har sluttpakke med lønn i noen måneder, jeg kommer i slutten av sluttpakkeperioden mest sannsynlig til å bli sykmeldt i en periode pga en operasjon.


Er det noen som vet reglene ved sykmelding under en sluttpakkeperiode. Hvordan er da reglene med tanke på sykepenger, dersom jeg blir sykmeldt utover etterlønnen med sluttpakken. Hva er alternativet til sluttpakke ? Alle oppsigelser skal være saklige. Dersom sluttpakken tilbys som et alternativ til oppsigelse, bør du få avklart om oppsigelsen er saklig begrunnet. Ved å signere en sluttavtale fraskriver du deg muligheten til å bestride gyldigheten av arbeidsforholdets opphør.


Men mange arbeidsgivere ser imidlertid ut til å bekymre seg så sterkt for å gjøre rettslige feil at de heller utsetter å igangsette prosessen eller feier problemet under teppet. Og dukker det opp uventede utfordringer som f. Dersom arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse. Sykdom kan da under særlige forutsetninger være en saklig grunn til oppsigelse. Husk å logge ut når du er ferdig. Hvem kan få sykepenger?


Du må være medlem av folketrygden. Grunnen til at du ikke kan jobbe må være din egen sykdom eller skade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg