mandag 3. februar 2020

Pinnekjøtt i dampovn aeg

Pinnekjøtt i dampovn aeg

Laveste Pris i Norske NettButikker? Når sant skal sies var det ikke store forskjellen i metode. På gamlemåten må man passe på at kjøttet ikke koker tørt. Det kan jo ikke skje på samme måte i en dampovn , men jeg måtte fylle på vann en gang i løpet av. Du kan godt benytte kombidampen til steaming av pinnekjøtt.


Vann ut kjøttet noe lengre enn hva som står på pakken. Dette fordi saltet ikke blir trekt ut på samme måte som når dette steames i en kasserolle. Jeg satt kjøttet i vann fredags morgen, skiftet vann fredag ettermiddag, fredag kveld og lørdag morgen. Tenkte å prøve meg på å dampe pinnekjøttet i dampovnen i år.


Fant noe som anbefalte grader i 3-timer. Dessuten klarer ikke min dampovn , Samsung, å gå lavere enn 1grader på dampprogrammet. Jeg har års erfaring med pinnekjøtt , og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca.


Det har ingenting med pinnekjøtt og julemat å gjøre. Og dessuten heter det det pinnekjøtt fordi det blir dampet på pinner. Fåreribbe kan brukes til suppe, gryte, grillet marinert fåreribbe etc, men da kaller man det ikke pinnekjøtt. Når jeg damper pinnekjøtt i 3-timer, slipper ikke kjøttet beinet, og jeg føler at det aldri blir ferdig.


Jeg vet at mye annet kjøtt blir supermørt og godt ved langtidssteking på svak varme i ovn. De oppskriftene jeg har funnet på ovnsstekt pinnekjøtt har 2og 2grader. Dette ser vi nærmere på nederst i artikkelen, der vi også har et par gode råd om valg av ovn.


En dampovn sikrer at maten ikke tørker ut i ovnen, samtidig som at maten bedre bevarer farge og konsistens. AEG bruker kaker og andre sporingsteknologier for optimering av nettsiden i tillegg til salgsfremmende og markedsføringsformål. Hvis du godkjenner vil anonyme kaker brukes til å forbedre vår nettside og tjenester.


Tredjeparters innehold brukes også. Noe informasjon kan deles, sikkert, med pålitelige partnere. Smalahove kan man også dampe! Det er ikke bare ribbe som blir bra i dampovn. Her ser dere forresten teleskopskinnene, som gjør at du kan trekke ut hele stekebrettet før du løfter det opp.


Pinnekjøtt i dampovn aeg

Veldig praktisk når man har stekeovnen under benken og ikke over (som jeg absolutt anbefaler å ha om man kan)! Men mer om det senere. Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningsti er det ingen grunn til å endre på dette. MatPrat står inne for.


Dette er tider som vil gi et godt resultat uansett. Har du en dampovn , kan du også tilberede pinnekjøttet der. Sett inn en langpanne og legg en rist over. Fordel pinnekjøttet og rosmaringreinene utover risten. Sett stekeovnen på 1 damp og grader.


Pinnekjøtt i dampovn aeg

Fyll på vann i beholderen underveis. Mens kjøttet blir ferdig, lager du kålrotstappen. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet.


Den rene fåresmaken blir utvannet og forstyrret, og huset dufter ikke av pinnekjøtt. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil døgn. Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person.


Pinnekjøtt i dampovn aeg

Legg pinnekjøttet i vann over natten. På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere). En dampovn gør alt, hvad din nuværende ovn kan, men hjælper dig med at bringe din madlavning op på et helt nyt niveau. Din ovn derhjemme omgiver maden med tør varme. Denne ekstra fugt gør smag, konsistens og farve endnu bedre og bevarer samtidigt sprødheden - og gør hvert måltid til et.


Dampovne tilfører damp til tilberedningen. Kjøp dampovner i nettbutikk. AEG Bosch, Electrolux og Siemens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg