mandag 10. februar 2020

Otrivin amming

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Bør ikke brukes sammenhengende i dager hos barn eller dager hos voksne, for å unngå medikamentell rhinitt (rebound-effekt). Den har rask effekt som varer opptil timer. Jeg har erfaring fra mange kvinner i lignende situasjon, og vet at de sliter alle sammen med å overleve uten sprayen.


Det står riktignok at den skal brukes med forsiktighet under svangerskap og amming p. Den får blodårene til å trekke seg sammen og letter luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse. Slik reduserer du mengden medisin som barnet får i seg ved amming : Kombiner amming og morsmelkerstatning. Otrivin for voksne og barn fra år.


Unngå å amme når du har mest medisin i kroppen (oftest kort tid etter inntak av medisinen). Lege, helsesykepleier eller apotek kan gi deg råd om dette. Stoffene virker mot tett nese etter få minutter, og effekten varer i omtrent seks timer.


Ved riktig bruk, er de svært lite skadelige og har ingen innvirkning på luktesansen. Brukes én til tre ganger i døgnet. En betydelig andel av henvendelsene til RELIS Vest omhandler bruk av legemidler i svangerskap og ved amming.


RELIS drifter i tillegg publikumstjenesten Trygg mammamedisin, der vi svarer på spørsmål om legemidler direkte til gravide og ammende, både via nettet og på telefon. Påvirkes barnet av mine medisiner? Trygg mammamedisin er en gratis, offentlig tjeneste der leger og farmasøyter svarer på spørsmål om bruk av medisiner ved graviditet og amming. Fri frakt på kjøp over 4kr. Små mengder av medisinen kan gå over i morsmelken.


Graviditet og amming. Når graviditet og amming forberedelse skal brukes etter nøye vurdering av saldoen risikoer og fordeler for mor og fosteret, overskrider anbefalte dosen ikke tillatt. Ikke overstige anbefalt dose og varigheten av bruk av narkotika, spesielt hos barn og eldre pasienter. Forsiktighetsregler. Tilsetnngen av mentol gir en oppfriskende følelse.


Får ikke sove om natten og klarer ikke spise eller fungere skikkelig når jeg ikke får puste! På tryggmammamedisin står det at man kan trygt bruke otrivin mens andre kilder sier du skal holde deg unna. Har brukt det i en måned allerede. Skal jeg stole på den siden? Kan det skade foste.


Det er for øvrig ikke uvanlig at firmaene tar inn denne typen tekst for å gardere seg mot eventuelle søksmål. Tett nese er først og fremst ubehagelig, men er nesen tett kan du også være ekstra utsatt for øre- eller bihulebetennelse. Prøv en slimhinneavsvellende variant eller saltvann for å åpne opp tett nese eller stoppe rennende nese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg