mandag 24. februar 2020

Prinsessekake

Det er derfor viktig at du steker den på nederste rille i ovnen og bruker hele steketiden. Synes du at kaken blir for mørk på overflaten, kan du dekke den til med en stykke matpapir på slutten av steketiden. Hvem vil vel ikke føle seg som en prinsesse?


Den pyntet med tykk og hvit melisglasur. Denne egner seg godt til frysing, men da uten glasur. Prinsessekake egner seg godt for frysing.

Kanskje ikke i utseende men definitivt i form av smak. Av denne deigen får du to små kaker. Denne godsaken er kanelboller stekt i form slik at de blir ekstra saftige, med et godt lag vaniljekrem inni og på toppen. Rester behøver du ikke å tenke på. Alle små prinsesser bør vel få sin egen prinsessekake ? Det er nemlig en kake som er enkel å få til, og som alle småjenter synes er stas å ha på bursdagsbordet.


Det vil si at jeg hver måned blir tilsendt produkter som jeg får prøve ut. Perfekt for meg som elsker å prøve ut nye ting.

Denne måneden fikk jeg utstyr som passet perfekt til å lage en prinsessekake. Da var det et lykketreff at min niese hadde bursdag og kunne bli den lykkelige mottaker av prinsessekaken. Kaken er fylt med masse luftig vaniljekrem og pynter opp ethvert kakebord med sitt vakre og feminine utseende. Dette er virkelig en drøm av en kake! Det er også veldig greit med en kake man ikke trenger tallerken og skje til.


Men sist og ikke minst - dette må jo være verdens beste kake. Med vaniljekrem, kanelsmør og luftig gjærbakst i skjønn forening. Turen er kommet til prinsessekake – denne deilige kaken bestående av tettbakte snurrer fylt med vaniljekrem. Men det er veldig vanskelig å få den gjennomstekt!


Skjær bunnen i tre lag. Dekk det første laget med halvparten av vaniljekremen og bringebærene. Legg på resten av vaniljekremen og det siste laget av kakebunnen. Den består av mange kanelsnurrer satt sammen i en kakeform. Jeg må bruke varmluft.


Før steking fylles snurrene med deilig vaniljekrem og den ferdige kaken pyntes med flott hvit glasur. Resultatet er uimotståelig vakkert og godt! Hvordan steke prinsessekake ? Konditor og bakeblogger Elin Vatnar Nilsen er gjest på kjøkkenet.

Wenche og Elin byr på en enkel variant av prinsessekake , som er bakt med den japanske baketeknikken tangzhong. Enten det er dugnad i borettslaget, festligheter eller om at bare har lyst på noe godt, slår denne klassiske prinsessekake n aldri feil! Føl deg som en prinsesse (eller prins) og nyt denne gjærbakstdrømmen! Har du en oppskrift på prinsessekake ? Så den gode prinsessekaka som Wenche laget på God morgen norge og solboller.


Men jenta mi har nettopp fått påvist glutenallergi så da hadde det vært fint å lage noe hun kan spise. TINE ønsker å skape et mer aktivt Norge - samtidig ønsker vi å bidra til gode matopplevelser. Derfor sponser vi aktiviteter der man selv deltar, lærer og opplever.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg