tirsdag 11. februar 2020

Vernepleier lønn

Arbeidet retter seg spesielt mot personer med utviklingshemming, men vernepleiere jobber også med mennesker med fysiske funksjonsnedsettelser, psykiske lidelser, rusproblemer og aldersdemens. Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten. Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Hvis du forsetter å navigere på nettsiden, så godkjenner du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler. Hvor jobber en vernepleier ? FO sine medlememmer som er vernepleiere jobber blant annet i hjemmebaserte tjenester, spesialisthelsetjenester, skole, eldreomsorg, innen psykisk helsearbei rusomsorg, barnevernstjenester og flyktningtjenester.


For å bli vernepleier må du ta en bachelor i vernepleie på en høgskole eller universitet. Hva er vanlig (start) lønn som vernepleier ? Hva tjener du som er vernepleier ? Og hvor mange års ansiennitet? Jobber du som vernepleier ? Da er du velkommen som medlem i Fagforbundet. Som medlem blir du med i et større fellesskap av yrkesgrupper i helse- og omsorgssektoren. Forbundet arbeider for gode lønns- og arbeidsforhold for medlemmene i helsesektoren.


I tillegg er det viktig med et godt arbeidsmiljø og muligheter for etter- og videreutdanning. Jeg synes det er ganske liten forskjell i lønn fra fag til utdannet vernepleier. Fag lønn ligger på 1kr timen, men vernepleier ligger på 1kr timen.


Vernepleier lønn

Må si jeg er skuffet over at det er så dårlig betalt. Altså, man går tre år på Universitetet for bare kr mer i timen. Delta Direkte svarer også på andre spørsmål om lønns- og arbeidsforhold. Jeg er utdannet vernepleier , har ti års ansiennitet. Jeg forstår det sånn at sannsynligheten er stor for at jeg får denne stillingen.


Det jeg lurer voldsomt på er hva man kan forvente lønnsmessig. Så mye tjener Fagforbundets medlemmer. Se hvilke yrker. Samtidig etterlyste FO-nestlederen handlekraft fra politikerne på flere viktige punkter. Lønn må gjenspeile både likebehandling med sammenlignbare grupper, ansvar og utdanningslengde uavhengig av om det er mangel på arbeidskraft eller ikke.


Vernepleier lønn

Jeg mener derfor at veien sykepleiere har gått først på denne våren, med de eksemplene jeg viser til, ikke er en vei for de øvrige profesjonene. Personlige egenskaper - Vernepleier. Det kreves også gode kommunikasjonsevner og følsomhet og forståelse for andres tro og verdier. En vernepleier må være empatisk, tålmodig, moden og følelsesmessig stabil. Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn.


Sjekk hvor mye du får i feriepenger Feriepengene blir beregnet ut ifra hvor mye du tjente i fjor. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. Lønnsforhandlingene i spekter er ikke ferdig enda. Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår.


Vernepleier lønn

I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen. Du arbeider som vernepleier i hjemmetjenesten. Du møter der en dame på år.


Hun er lettere utviklingshemmet. Lønnen omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonus. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet. Det kan være store lønnsforskjeller i de ulike yrkene.


Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Jeg har søkt på en stilling som avdelingsleder ved en bolig i helsesektoren i kommunen. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet.


Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg