tirsdag 4. februar 2020

Tips til foreldresamtaler

Råd og tips til hvordan du får et godt foreldresamarbeid For å få til et godt foreldresamarbeid må du være profesjonell og legge bort private følelser knyttet til fordommer, eller kjemien du har med foreldrene, ifølge artikkelforfatteren. Still godt forberedt til samtalen. Tips til barnehagens ansatte: Spør foreldrene hva de har behov for å snakke med barnehagen om? Dette bør avklares før eller i starten av samtalen.


Har foreldrene noen bekymringer så er foreldresamtaler en god arena å ta det opp i, der vi vil jobbe sammen mot en løsning, sier Lene Uelan pedagogisk leder i Kongseik barnehage. Rammeplanen sier at ”barnehagen skal ivareta foreldrenes rett til medvirkning og arbeide i nært samarbeid og forståelse med foreldrene” (s. 29).

Hva er viktig å tenke over når du planlegger og skal gjennomføre en foreldresamtale? Hva bidrar til en god samtale og hvordan du kan håndtere vanskelige tema? I en hektisk hverdag kan samtalene lett bli preget av skjema, kartlegging og informasjonsutveksling. Spørsmålet er hva som skal være innhold i samtalene og hvem som skal avgjøre det.


Foreldresamtalene er en god mulighet til å prate uforstyrret om dette. På spørsmålet om foreldre husker barnas utvikling tilbake i ti viser de til andre studier hvor vi ser at det er godt sammenfall også her. Hensikten med samtaleguiden er å gi barnehagen et verktøy til bruk i foreldresamtaler , for å få mer kunnskap om flerspråklige barns språkutvikling.


Overføringssamtale til skolen.

Her samarbeider foreldrene og barnehagen om hvilken informasjon om barnet som skal overføres til skolen. Denne samtalen finner sted på våren det året barnet begynner på skolen. På disse områdene ser det ut til at førskolelærerutdanningens sammenkopling mellom teori og praksis burde være bedre, sier Aagre.


Referanse: Aagre: Hva slags innsikt om barnets språk formidles i foreldresamtaler ? Eleven har rett til å delta i samtalen etter han eller hun har fylt år. Enighet og felles beslutninger. I noen tilfeller må foreldre og lærere gjøre endringer for at læringsresultater eller elevens situasjon i skolen skal bli bedre. Jeg skal ha foreldresamtaler med klassen min som jeg har på andre året.


I fjor var jeg nyutdannet og veldig nervøs, og samtalene dreide seg mest rundt vurderingsskjemaet som jeg hadde skrevet om hver enkelt elev. Her er noen tips til hvordan man kan gjøre det: Noen uker før samtalene starter henger vi opp skjemaer med dato og tidspunkt som passer best for oss, der foreldrene får muligheten til å sette seg opp på tidspunktene som passer best for dem. Det ble mest ren oppra. Hvis ingen av tidspunktene passer, så finner vi det sammen.


Jeg synes det er helt topp å få snakket skikkelig med foreldrene. Blir så lite tid til slikt ihverdagen. Her kommer noen tips : - jeg setter av min til hver samtale. I foreldresamtaler kan man få avklart verdi – og interessefelleskap og eventuelt konflikter.


Foreldrene har lik rett til å komme på for eksempel foreldremøter og foreldresamtaler. I utgangspunktet kan skolen velge å sende informasjon til og holde kontakt med bare elevens hjem, det vil si til den av foreldrene som eleven bor fast sammen med.

Denne forelderen skal så bringe informasjonen videre til den andre forelderen. Nytt hefte om foreldresamtaler i barnehagen. Til barns beste tar blant annet for seg hva som skal være innhold i samtalene og hvem som skal avgjøre det. Her finner du tips og ideer til hvordan barnehagen kan styrke sitt samarbeid med flerspråklige foreldre, og hvordan barnehagen kan involvere foreldrene i arbeidet med språk, inkludering og flerkulturell praksis.


Her er noen momenter til en foreldresamtale Denne artikkelen er kun åpen for medlemmer Barnehageforum. FAU vedtatt å jobbe for å bidra til ytterligere forbedring av skole-hjem samarbeidet ved Holte skole. Med de gode standardene som allerede eksisterer ved skolen, mener vi det kun er små grep som skal til for å optimalisere dette samarbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg