fredag 7. februar 2020

Tollgrense sverige

Tollgrense sverige

Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Handler du klær, må du i mange tilfeller betale toll. Noen varer må du også betale særavgift for, f. Når du har vore på handletur i utlandet, kan du ta med deg varer opp til verdigrensa utan å betale toll og meirverdiavgift. Det er eigne kvotar for mellom anna alkohol, tobakk, kjøt og ost. Sendinger fra utlandet med en verdi på under 3kroner inkludert frakt og forsikring, er toll- og avgiftsfrie.


Tollgrense sverige

Det betyr at du verken skal betale merverdiavgift eller toll. Verdigrensa Meir enn eitt døgn. Tullverket ved innførsel av varer til Sverige. Du tar ferge til Strømstad tur-retur på en dag.


Du kan da handle alkohol på Systembolaget og sigaretter i en butikk i Sverige , men ikke i tax-free-butikken på båten. For å innføre øl, vin og tobakk må du være år eller mer. Skal du ta med deg brennevin og lignende over prosent, må du være år eller mer. Når du skal sende eller motta noe til eller fra utlandet, er det visse tollregler som gjelder.


Gjør deg kjent med toll- og avgiftsreglene. Vi har også en importkalkulator og webløsninger for alt papirarbeidet når du skal sende til utlandet. Ved all fortolling benytter Tolletaten en egen kurs (omregningskurs) som beregnes ut fra Norges Banks valutakurs. Omregningskursen gjelder for en uke av gangen og offentliggjøres som regel torsdagen i uken før.


Nya tulltaxan påverkar uppgiftslämningen. Selv om du ikke har vært ute av landet men bare bestilt varen. Dette har en god del nordmenn oppdaget. Og de som ikke bor så langt fra grensa til Sverige eller Finland har benyttet seg av dette ved å bestille varer som blir sendt i posten til Post restante nærmeste postkontor på Svensk eller Finsk side. Vil du kjøpe billig brennevin, vin og godteri og ta det med til Norge?


Tollgrense sverige

Da er det noen regler du må følge. Ulike varegrupper har ulike toll- og avgiftsregler. Noen som har erfaringer med tollfri netthandel fra den store verden ved bruk av poste restante i Sverige ? Her er det altså mulighet for å spare mva, tollbehandlingsgebyr, mv med en rask tur over grensa. På matvarer er det også en rekke forskjellige tollsatser.


For eksempel på ost og kjøtt. Du kan få avgiftene returnert hvis selgeren gir deg en ny vare i bytte, og du fortoller den inn i Norge. Men for å kjøpe alkohol og røyk i butikker i utlandet inkludert avgifter (ikke taxfree) er det ingen krav om timer. Vi bryr oss om ditt personvern. Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Tollgrense sverige

I Sverige , som ikke har en nedre tollgrense , har PostNord aktivt jobbet for å få til avtaler med utenlandske aktører for å få dem til å betale inn svensk moms. Enten du handler julegavene i utenlandske nettbutikker, eller er på ferie i utlandet og vil kjøpe med deg varer hjem, kan reglene for toll og merverdiavgift være forvirrende å forholde seg til. MEN reiser du inn i Sverige fra et annet EU-lan da kan du virkelig handle.


Det finnes ingen øvre grense for hvor mye alkohol du kan føre inn, men regelen er at det skal være for å dekke eget eller familiens behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg