torsdag 20. februar 2020

Sliten student

Rådene fra Helsedirektoratet, som vi alle har vokst opp me er derfor ikke så altfor dumme. Spiser du mye frukt og grønt, grove kornprodukter, og mindre mettet fett og rødt kjøtt, er du allerede langt på vei til et sunt og variert kosthold som gir deg grunnlaget for å yte godt i studietiden. Naa er du riktignok student , og i ditt hode regner jeg med at du tenker noe slikt som, ja men jeg er ulonnet og skal jo bare gaa paa toppen.


Det de ser er en slabbedask av en student som ikke evner aa utfore yrket godt nok, og behandler deg deretter. En aktiv student er en bedre student !

Trening er ikke bare bra for helsen og utseendet ditt, det er også bra for studieprestasjonene dine. Treningsekspert Helene Høimyr viser deg hvordan du trener deg til økt konsentrasjon og et klart hode. Det er litt sol og litt snø i dag.


Plis ikke la snøen legge seg. Jeg er ikke klar enda, hehe. Er andre året på høyskolen og har slitt veldig med klassen, spesielt det første året.


Dette året går det mye bedre, men jeg kjenner jeg er veldig sliten (og stressa).

Blir sliten og utbrent av det. Personer som har ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, kan oppleve utmattelse i løpet av sykdomsforløpet. Ta gjerne kontakt med legen din for å. Sliten , trøtt og lei om dagen?


Stress er en naturlig respons i kroppen, som du trenger for. Har de siste årene hatt en mann med en elskerinne på si, av den grunn hatt en tøff tid. Det siste halvåret har vi imidlertid hatt det bra og jeg ser veldig lyst på fremtiden når det gjelder oss som familie. For et par tre mnd siden begynte jeg å merke smerter i leddet ved knærne, spsielt det ene.


Man er trøtt og sliten både på jobb og når man kommer hjem til ektefelle og barn. Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden. Man begynner tilbringe mer og mer tid i sofaen foran tv’en (gjerne med en øl eller fire).


For ingen sier at veien til en utdanning vil og skal være enkel, men dersom man står på vil man nå finale destinasjonen. Illustrasjonsfoto: iStockphoto. En hel uke siden mitt forrige blogginnlegg allerede.


Og vips, så var ambisjonen om tre blogginnlegg i uka brutt.

For eksempel har jeg svettet over et arbeidskrav på studiene. Men det har vært hektisk. Mitt andre arbeidskrav dette semesteret. Jeg stortrives i praksis, men er så dauesliten. Begynner å lure på om det er noe galt med meg, kanskje jeg ikke tåler turnuslivet?


Jeg har skrevet om strategisk økonomianalyse. Går fint når jeg er på jobb, men når jeg kommer hjem går rullegardina ned. Har jobbet i mange år før og har små barn hjemme da. Flere som har følt det sånn under.


Jeg blir som regel dårligst når jeg er hjemme og slapper av, noe som er ganske merkelig, men har også blitt veldig sliten hvis jeg har hatt mye å gjøre rundt i byen en dag. Siden jeg er student er det litt krise å ikke kunne lese i mer enn en time av gangen så jeg begynner å bli stresset med om jeg kan fortsette studiene. Hvis hverdagen er travel eller krevende, er det helt naturlig å føle seg trett og sliten.


Og det er nok den vanligste grunnen til å føle seg sliten , en naturlig reaksjon på stress og belastninger i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg