søndag 16. februar 2020

Vekke baby på dagtid

Den ene er: Jeg har en baby på mnd som sover helt ekstremt godt ute i vogn på dagtid. Jeg trenger ikke gå tur eller vogge i søvn, hun sovner med en gang hun blir lagt oppi og virker som hun elsker å ligge godt innpakket i voksiposen. Hun kan fint sove opptil 5-timer ute i v. Vekke sovende baby?


Graviditet, spedbarn og. Hadde ikke forstyrret søvnen til baby.

Har aldri vært borti at man får beskjed om å vekke dem for mat, hvis det ikke er spesielle tilfeller der de MÅ ha mat feks hver tredje time. Og da kommer rådet inn med at de helst ikke burde sove på sent på dagen, men hvor viktig det er vet jeg ikke da dette er min første. Når det gjelder sovning ved brystet på dagtid så måtte jeg nesten vist litt mer. De kan få i seg masse melk på fem minutter, og er han skikkelig trøtt og mett da, så kan han sovne og det kan være helt greit.


Men jeg lurer litt på hvor ofte han gjør det, og hvor ofte han får mat osv. På sykehuset fikk vi beskjed om å vekke Oliver hvis han ikke våknet av seg selv og få mat ca hver 3-time på dagtid , og 5-time på natten. Han har et GODT sovehjerte, og sover gjerne lengre enn timer på dagtid. Han er i dag uke gammel, så jeg lurer på hvor lenge man egentlig skal holde på med dette?


Alt er like normalt.

Det er en gyllen regel at man aldri skal vekke en baby for å gi den mat. Rent praktisk kan det være utfordrende om barnet sover veldig lenge på dagtid , fordi det da vil gå glipp av mye av det som skjer i barnehagen. Sover barnet greit på natten, gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid.


For å unngå en drastisk endring i søvnmønsteret anbefaler vi å gradvis eksponere barnet ditt mer og mer for lyder, sollys og aktiviteter på dagtid. Hvis de trenger å skifte bleie mens de sover på dagen, kan vi utnytte dette ved å vekke dem med musikk. Et annet alternativ er å gi dem et varmt bad eller mate dem. Search For The Baby.


Jeg vekker baby kl hvis den sover da, dette for å ha noen timer våken før sengetid for å unngå nattevåk. I denne perioden var vi på biltur og baby fortsatte å sove etter vi kom hjem igjen. Sliter med døgnrytmen til gutten min på uker. Lite søvn på natten for oss begge. Helsesøster har foreslått at jeg skal vekke han på dagtid hvis han sover for lenge på dagen.


Men noen ganger klarer jeg ikke vekke han, han sover så dypt, han har nå blitt ammet i søvne, fått ny bleie, blitt masse. Min sluttet å sove på dagtid rett før hun fylte to år. Jeg synes time på dagtid høres mye ut for en 2-åring, men det er fordi mine aldri har sovet lenge på dagen.


Det skader ikke å prøve seg litt frem, så ser du om det har noen innvirkning. Kan vi vekke henne slik at hun er trøtt kl 2 eller skal man ikke vekke så s.

Vær oppmerksom på at lyden fra vekkeklokken kan gjøre barnet grettent, spesielt om det er et lite barn. Men hvis hun sover lenger enn 17. Dette fungerer nok best for de litt større barna. Hvis du likevel vil prøve dette på den minste, kan det være lurt å gå for en variant som spiller musikk, eller lyden av en tegneseriefigur.


De kan ha et par lengre soveøkter på opptil 4-timer. Så lenge barnet får i seg nok mat ellers i døgnet trenger du ikke vekke barnet for å amme. Ammede barn har et annet søvnmønster enn barn ernært med morsmelkerstatning: Vanligvis våkner de mer om natten og har kortere søvnsyklus. De fleste foreldre synes det er viktigst at barnet sover godt om natten. For å få til dette er det for nesten alle barn også nødvendig at de har noen gode soveperioder på dagtid.


Ikke alle sover så lenge om gangen på dagen, men det er likevel viktig at de får disse hvilestundene. Det er fint med regelmessige sovetider også på dagtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg