tirsdag 25. februar 2020

Steke ribbe wenches kjøkken

Kjøkkenet er det viktigste rommet i ditt liv. Finn dit nye kjøkken her. Et godt resultat starter med råvaren. Se etter ribbe med et godt fettlag fra Gilde.


Start gjerne et par dager i forkant med å krydre ribben , før du setter den i ovnen. Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Velg en ribbe med god fettsetting, det er viktig for en saftig og mør ribbe.


Beregn gjerne litt ekstra, kald ribbe smaker godt til julefrokost eller julelunsj! Følg Wenches oppskrift på saftig ribbe med sprø svor og deilig. TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam.


Tynnribbe blir også kalt flatribbe. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og oversiden kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Gjerne litt ekstra til julefrokost eller julelunsj senere i julen. Salt og pepper (ca ss salt per kg) Familieribbe er tynnribbe med kotelettkam (ryggbenet på kotelettkammen er fjernet).


Sjekk at bena er saget helt over. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper 1-dager før steking. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person.


Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Ribbe servert med medisterkaker,.


Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. La ribben hvile 20- min før den skjæres opp. Imens steker du julepølse og ferdigstekte medisterkaker i litt av ribbefettet i et ildfast fat i stekeovnen.


Senk temperaturen til 2oo oC og sett langpannen midt i ovnen. Mennesker er forskjellige og derfor må kjøkkenet også være det. HTH-kjøkkenet er mer enn bare et kjøkken – det er hjemmets samlingspunkt.


Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur ned til ca. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Med sprø svor selvsagt.


Det er også en fordel om dette fettlaget er jevnt fordelt. Pulled Pork Langstekt mør svinenakke servert med løk, avokado, tomater og hvitløksdressing. Dette trenger du: Ca kg benfri svinenakke salt løk 2-fedd hvitløk ½ dl tomatpure ss.


Forskjellige metoder å steke ribbe på Det er som kjent mange veier til Rom og jeg har kommet frem til forskjellige måter å gjøre dette på. Metodene avhenger litt av hva du har av utstyr og ikke minst hva du ønsker å bruke av tid og arbeid på dette. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle.


Guide til perfekt ribbe. Du kan se ham i det sju timer lange TV-programmet Ribba – grad for grad. Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi.


Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg