mandag 10. februar 2020

Ubehandlet urinveisinfeksjon gravid

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Gravide er mer utsatt for urinveisinfeksjon enn andre, og ubehandlet kan sykdommen få alvorlige konsekvenser for det ufødte barnet.


Noen ganger kommer også urinveisinfeksjonen helt uten symptomer. Symptomfri urinveisinfeksjon , eller asymptomatisk bakteriuri, oppdages ved at man tar urinprøve av alle gravide ved førstegangs svangerskapskontroll. Nyreskade: Permanent nyreskade ved langvarig ubehandlet nyrebekkenbetennelse (pyelonefritt) Gravide har økt risiko for at fosteret får lavere fødselsvekt eller blir født for tidlig ved ubehandlet urinveisinfeksjon.

Noen typer ubehandlet urinrørsbetennelse hos menn (gonokokk uretritt) kan gi skade på urinrøret. Om lag prosent av gravide i Norge får urinveisinfeksjon. Ubehandlet kan dette øke faren for nyrebekkenbetennelse og i verste fall for tidlig fødsel. Derfor er det bred enighet blant forskere på området om at urinveisinfeksjon hos gravide kvinner bør behandles med antibiotika. Det kan være uheldig å gå med en ubehandlet urinveisinfeksjon , ja.


I aller verste fall kan infeksjonen stige oppover mot nyrene og gi deg nyrebekkenbetennelse, som er en alvorlig infeksjon. Gravide behandles alltid med antibiotika ved urinveisinfeksjon for å unngå komplikasjoner, selv om man ikke har de karakteristiske symptomene. Gravide skal til kontroll hos lege etter endt antibiotikakur. Når bør du kontakte lege? Ved symptomer på urinveisinfeksjon.


Hos gravide skjer det mye oftere spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse, derfor er denne tilstanden ekstra viktig å oppdage og behandle hos gravide. Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke- gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon, går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke. Urinveisinfeksjon behandles likevel ofte med en antibiotikakur.


Tilstanden ses hyppigst blant kvinner. Blant gravide er forekomsten ekstra høy - 1-tilfeller per 1gravide. En nyrebekkenbetennelse krever rask behandling.


Dette kan bety at du har nyrebekkenbetennelse som må behandles straks.

I verste fall kan en ubehandlet urinveisinfeksjon utsette det ufødte barnet for fare ved å øke risiko for lav fødselsvekt og for tidlig fødsel, understreker Nordeng. Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. For gravide gis det ofte nitrofurantoin (Furadantin) som har vært brukt på et stort antall gravide i mange år.


Behandlingen er som regel effektiv, og plagene lindres raskt. Viktig å behandle UVI som gravid og veldig vanlig ikke ha symptomer. Men kan være andre bakterier i prøven sånn sett og ikke nødvendigvis UVI så ville ringt opp igjen og spurt.


Det er veldig viktig å behandle en urinveisinfeksjon , for ubehandlet kan den gi nyrebekkenbetennelse. Nyrebekkenbetennelse gir vanligvis høy feber, smerter i nyreregionen, og generell sykdomsfølelse. Men det som er den egentlige faren her, er at nyrebekkenbetennelse kan gi premature rier, og det ønsker vi å forebygge alt vi bare kan. Lukter det asparges, eller har du UVI?


GRAVID , FDSEL - Sofia trodde hun hadde urinveisinfeksjon. Eg lurer på om her som har hatt eller har urinveisinfeksjon. Asymptomatisk bakteriuri (ABU) har i store studier ikke vist økt sykelighet eller dødelighet.


Det er kun indisert å behandle ABU hos gravide og pasienter som skal til transurethral prostatektomi eller gjennomgå urologiske inngrep som medfører slimhinneblødning. Det har vært diskutert hvorvidt ABU skal behandles hos nyretransplanterte. Eldre over år har ganger høyere risiko for å få urinveisinfeksjon 1. Eldre har økt forekomst av asymptomatisk bakteruri 1. Demente og sykehjemsbeboere har enda høyere forekomst 2. Alle pasienter med permanent urinveiskateter får bakterier i urinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg