tirsdag 4. februar 2020

Tranebær urinveisinfeksjon

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Forskningen spriker. Les mer om studien her. Det er gjort en rekke studier som har forsøkt å vurdere nytten av tranebærprodukter for forebygging av UVI.


Blant de som ble behandlet med tranebær , utviklet bare kvinner en ny infeksjon i løpet av perioden.

Hos de som ikke fikk tranebær , opplevde hele kvinner, altså mer enn dobbelt så mange, en ny urinveisinfeksjon. De andre studiene underbygget også bærenes positive effekt. Tranebær kan fås både som juice og i kapsler. For å forebygge urinveisinfeksjon har tranebær (juice eller kapsler) vært brukt i folkemedisinen de siste tiårene. Ellers er det nok fristende å holde seg unna all væske, og unngå dobesøkene så langt det går, men for å bli kvitt en urinveisinfeksjon bør du drikke nok, og prøve å ikke måtte gå og holde deg.


Også forskning tyder på at bærene har en helsebringende effekt. Det mangler likevel dokumentasjon om både dosering og behandlingslengde. I flere tiår har man brukt tranebær i behandling og forebygging av urinveisinfeksjon.


Like før krigen ble tranebær omsatt for langt høyere pris enn molter.

De var markedets dyreste bær og forbeholdt de velstående - og de som plukket bærene selv. Den eksakte mekanismen for hvordan tranebær forhindrer urinveisinfeksjon er ikke kjent, men det er foreslått at tranebær hemmer adhesjon av E coli, eller andre bakterier til uroepitelet og på denne måten forhindrer infeksjon. Proanthocyanidiner og fruktose (komponenter i tranebær ) er i in vitro-studier vist å hemme adhesjon (1).


Noe dokumentasjon tyder på at tranebær kan forebygge symptomatisk urinveisinfeksjon hos kvinner med risiko for residiverende infeksjoner. Urinveisinfeksjon er veldig vanlig hos kvinner, og kan ganske enkelt drikkes bort med syrlig drikke. Hjelper tranebærjus mot urinveisinfeksjon ? En del opplever at det hjelper å drikke tranebærjus ved urinveisinfeksjon 1. Siste oversiktsartikkel av effekt ved bruk av tranebær ved urinveisinfeksjon konkluderer med at tranebærjuice for tiden ikke kan anbefales for forebygging av urinveisinfeksjon 4. Inntak av tranebær er vist å kunne forebygge urinveisinfeksjoner ved å surgjøre urinen og derved vanskeliggjøre vekstforholdene for bakterier. Behandling og forløp.


De aller fleste blir raskt friske med behandling med antibiotika. I Norge brukes det hovedsakelig Selexi Trimetoprim og Furadantin mot urinveisinfeksjon. Bli kvitt urinveisinfeksjon.


Det har kommet inn en del tips som kan hjelpe mot urinveisinfeksjon. Her er de: Forebygg urinveisinfeksjon ved å spise tranebær. Disse finnes i helsekostbutikker i form av kapsler. Drikk kamillete etter frokost, middag og lunch (ganger daglig) Drikk masse vann.


Det er en utbredt oppfatning, både blant fag- og legfolk, at de røde bærene virker mot urinveisinfeksjon.

Dette for å skylle bort bakteriene. Hvis en voksen mann får urinveisinfeksjon , har han ofte forstørret prostata eller nyresten. Hvis en gutt får urinveisinfeksjon , kan han ha en medfødt feil i urinrøret som gjør at han ikke får tømt blæren helt når han tisser.


Alle kan få urinveisinfeksjon , men kvinner har et kort urinrør, derfor får de lettere og oftere tarmbakterier opp i blæren, enn menn gjør. Bakterier trives godt i kroppsvarm urin, og de formerer seg raskt når de kommer inn i urinblæren. Etter hvert vil disse bakteriene føre til en betennelse i slimhinnen som kler innsiden av urinblæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg