mandag 13. januar 2020

Kjøpe snegler

Når du kjøper planter på hagesenter er det lurt å ta av jorda av planten da jorda ofte inneholder snegler. Hvis du vil kvitte deg med snegler , må du passe på at de ikke har noen gjemmesteder. De liker seg under en planke, stein eller i et område med mange gjemmesteder. Nemaslug er en naturlig måte å bekjempe sneglene på som er helt ufarlig for mennesker og husdyr.


Snegler er blitt et stort problem for mange - både i private hager og for yrkesdyrkere.

Selv om man kjøper voksne snegler , får man mulighet til å se sneglebabyer vokse opp når de voksne formerer seg. Man bør ikke skaffe seg dyreunger hvis man ikke også er forberedt på hvordan de blir som voksne. Det gjelder også snegler.


Et godt kompromiss kan være halvvoksne snegler. Døde snegler kan graves ned i komposten, men ikke la dem ligge åpent. Brunsnegler blir nemlig tiltrukket av lukten av sine døde kamerater.


Lær deg heller kunsten å kompostere. Se opp for snegle-egg.

Hver gang du kjøper blomsterjord bør du undersøke jorden for brunsnegler og snegleegg. Sneglene liker komposthauger, så en isolert kompostbinge er det sikreste mot slike snegler. Finner du slike hvite klaser med egg som er omtrenft fire millimeter store kan du helle kokende vann over dem. Plukk snegler - Kvitt deg med sneglene du får øye på.


Plukk også snegler utover høsten – særlig de små, som skal overvintre og som er de som lager nye brunsnegler til neste år. Legg ut sneglefeller. Du kan legge ut åte som øl, oppklippede døde snegler og hundemat. Noen planter er det nesten ingen vits å plante hvis du har brunsnegler.


Her er sortene som alltid blir sneglespist i vår hage. På nett og på hagesentrene fins det mange råd og sneglegift å få kjøpt , men resultatene varierer. Rapporter om stedvis bedring, slås i hjel av fortellinger om hager så overfylt av snegler.


Man kan anlegge hager som sneglene ikke liker som et ledd i bekjempelsen. Ettersom sneglene er avhengige av mye fuktighet for å trives, kan man anlegge en hage som tørker raskt ut etter regnvær. Et forskningsprosjekt ved Bioforsk Plantehelse viser at en kan forvente å bli kvitt omtrent en fjerdedel av sneglebestanden gjennom et slikt tiltak.


Overskuddet brytes naturlig ned og blir til plantenæring. Ferramol er pellets som sneglene spiser.

Jernfosfat er:Effektivt og enkelt å påføreNaturlig forekommende i naturen der restproduktet blir til plantenæringSkånsomt for mennesker, husdyr, pinnsvin, meitemark m. Pestsnegler er en gruppe snegler som ofte finner veien til akvarier uten at man ønsker seg dem. Ofte kommer de som blindpassasjerer når man kjøper planter eller innredning som allerede har vært brukt i et akvarium, og de små eggposene er nesten umulig å oppdage når man putter planten eller innredningen i sitt eget akvarium. For privatpersoner er det midler med jernfosfat eller nematoder som fås kjøpt. Poenget er å få sneglene til å spise midlene så de blir forgiftet. Midler med jernfosfat: Når sneglene får i seg jernfosfat hemmes videre næringsopptak, ifølge Bioforsk, og sneglene dør.


Jegersnegler er nyttige og dekorative snegler i gult og brunt til brunsvarte striper. De utgjør en nyttig biologisk bekjempelse av de mer tallrike og plagsomme såkalte pest- sneglene. Pestsneglene formerer seg gjerne voldsomt og blir så altfor mange i akvariet. Jegersneglen vil spise pest- sneglene og derved holde bestanden av dem nede. Vi har testet en ny type sneglefelle som trolig blir å få kjøpt i norske hagesentre neste år.


En sneglepub, med andre ord. At snegler tiltrekkes av øl, er etterhvert en kjent sak. Slik bør du absolutt ikke drepe brunsneglen. Klipping, koking, salting. Vi skyr ingen midler i kampen mot den slimete brunsneglen.


Men hvordan vet vi at sneglen ikke føler smerte? Våren er den beste tiden å bekjempe de forhatte brunsneglene. Etterhvert som det nå blir varmere kryper de atter frem for å finne mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg