tirsdag 28. januar 2020

Smerter i hofte og lyske

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hofte -, bekken- og lyskesmerter Hofte -, bekken- og lyskesmerter kan oppstå fra en lang rekke tilstander i hoften og fra skader andre steder som stråler til hoften Vedvarende smerter som ikke går tilbake ved avlastning, eller intense plager, bør undersøkes av lege. Både unge og gamle rammes. Plagene kan komme av en skade, ved at treningsbelastningen overgår kroppens tåleevne eller på grunn av genetikk og alderdom.


Smerter i hofte og lyske

Det er flere strukturer i hoften som kan gi opphav til smerte. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev. Noen ganger kan smerter i hoften komme fra ryggen. Får du ondt i hoften når du dyrker sport eller laver hurtige retningsskift? Så har du muligvis en skade i lyskeområdet.


Her finder du information om årsagerne til, at smerterne opstår, symptomer, og hvad du kan gøre for at behandle dine smerter i hofte - og lyskeområdet. Smerter i bekken, hofte og lyske kan ha mange årsaker. I de fleste tilfeller skyldes plagene i bekken, hofte og lyske en overbelastning eller irritasjon i hoftens- og bekkenets muskler, sener eller slimposer. Smertene i bekken, hofte og lyske kan også komme sekundært etter ugunstig bevegelsesmønster i rygg, kne eller fot. Dette kalles for coxartrose.


Smerter i hofte og lyske

Ofte vil pasienten presentere seg med en haltende gange. Men slike symptomer kan også være tegn på andre lidelser. Det viktigste du kan gjøre er å finne årsaken bak dine smerter i utside hofte. Enten selv eller ved hjelp av en terapeut som for eksempel en naprapat. I sjeldne tilfeller kan det være så alvorlig som kreft.


Hos yngre ser man i blant lyskeskader som gir smerter i hoften , eller for eksempel slimposebetennelse. Slimposene er utenfor leddet og hjelper at muskelen eller senen sklir mykt over benet, sier Röhrl. Myalgier i hofter , bekken, lår og lyske kan alle gi smerter etter en hard treningsøkt. Faktisk så er det slik at lyskesmerter ofte skyldes dysfunksjon i bekken eller hofte – som gjør at disse ikke fungerer så støtavlastende som de burde.


Det er sterkt anbefalt å fortsette med noen spesielle lyskeøvelser, samt oppvarmingsøvelser for hoften og lysken for å hindre at smerten kommer tilbake, sier Rydevik ved Nimi. Ifølge forskning kan du redusere sjansen for denne typen skade ved å jevnlig trene styrke i hofte - og lyskeområdet. Du vil bli overrasket over hvor smertene kan komme fra.


De fleste kjenner noen som har hatt en strekk i lysken. Det de fleste ikke vet er at lyskesmerter ofte kommer fra bekkenlåsninger. De vanligste symptomene i hofte og lyske er smerter , stivhet, klikking eller halting.


Hofte og lyskesmerter kan ofte resultere i rygg-, ben- og kne- smerter siden musklene som fester seg i hoften og ryggen, også er festet til kneleddet. Belastninger til kneet skyldes ofte manglende stabilitet i hofte , rygg og kjernemuskulatur. Stikkende smerte i lyske og mot innsiden av kneet. Redusert bevegelighet Kraftsvikt – føler benet svikter ved belastning. For å avgjøre hvilken behandling som er best egnet for din plager utføres det en grundig sykehistorie og en god klinisk undersøkelse av både korsrygg, bekken og hofte.


En ung dame oppsøkte oss på grunn av smerter i setemuskulaturen, lysken og i venstre hofte. Hun hadde falt av hesten flere år tidligere og hadde etter dette gradvis blitt stivere og fått smerter. Legen hennes hadde rekvirert røntgen og henvist henne til fysikalsk behandling og opptrening uten at det hadde hjulpet.


Smerter i hofte og lyske

Leddet mellom korsryggen og bekkenet kan ble betent, og kan oppleves som smerter i hoften. Smerter ned i benet kan ligeledes også skyldes udtalt slidgigt i hoften eller muskulære problemer i lår, lyske eller baglår. Hofte - og lyskesmerter i siden Hoftesmerter i siden kan tyde på trochanter bursistis (slimsæk), slidgigt i hoften eller muskulære skader i balde og hofte.


Halting kan komme av smerte, men kan også skyldes beinlengdeforskjell, dårlig leddbevegelse, svakhet og ubalanse i muskulaturen rundt hofteleddet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg