fredag 17. januar 2020

Kmi barn

Ta vår BMI-test og se hvordan du ligger an. BMI gir deg en rask pekepinn på forholdene mellom høyde og vekt. Finn kurset som passer deg! Få en gratis prøvetime!


Hva er overvekt hos barn ? Normalområdet for kroppsmasseindeks ( KMI eller BMI) hos barn varierer med alder og kjønn.

Hos barn innføres nå begrepet iso- KMI , det vil si at beregnet KMI angis i forhold til hva verdien tilsvarer hos voksne. Omregningstabell for BMI tilpasset barns alder og kjønn (kalt IsoBMI). Den vanlige BMI-vektklassifiseringen fungerer også dårlig på barn og unge under år, da verken kjønn eller alder tas med i beregningen.


Denne vektkalkulatoren er beregnet på barn og ungdom fra 2-år. Det anbefales internasjonalt å bruke kjønns- og aldersjusterte grenser for overvekt og fedme i denne aldersgruppen. I Norge brukes begrepet iso- KMI om disse grensene.


Disse definisjonene er statistiske. Det betyr at de kan b rukes som skreeningverktøy, men at de ikke er diagnostisk e verken for overvekt eller undervekt for det enkelte barn. KMI -vurderinger må alltid knyttes opp mot klinisk undersøkelse.

For å gjøre Kostverktøyet best mulig, ønsker vi å vite noe om de som besøker siden vår. Vi håper derfor du kan oppgi hvilken rolle du har med knappene under. Iso- KMI er en annen betegnelse for BMI.


Kilde: Helsedirektoratet. Forebygging og behandling av overvekt og fedme hos barn og unge. For barn under ti år ligger den nye IOTF-definisjonen for alvorlig fedme på et lavere BMI-nivå enn den gamle iso-BMI 35-grensen. Det betyr at ved bruk av den nye definisjonen vil flere barn under ti år bli klassifisert med alvorlig fedme.


Linjene er sammenlignbare etter ti års alder. Oversikt over KMI -verdier for barn (iso- KMI ) Her kan du laste ned vekstkurver med oversikt over KMI -verdier for barn (iso- KMI ). Dersom KMI hos barnet blir høyere enn verdiene i kolonnen iso- KMI 2 kan det være en indikasjon på at dere bør følge med på barnets vektutvikling. Nasjonal faglig retningslinje.


BMI-klassene er beregnet for voksne personer over år. BMI for barn måles på en annen måte. BMI kalles også for KMI , en forkortelse for kroppsmasseindeks. BMI tallene er kun veiledende og sier svært lite om en persons komplette helsetilstand. BMI-kalkulatoren passer for både kvinner og menn og måler din BMI på en svært enkel måte.


Kroppsmasseindeks ( KMI ), fra engelsk body mass index (BMI), er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt. Det indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt. Formelen er ikke helt eksakt.

På bakgrunn av ditt resultat vil vi komme med en anbefaling om hvilken behandling som kan være aktuelt for deg. Vi har et helhetlig tilbu og vi tilpasser behandlingen etter dine behov. Overvekt og fedme hos voksne. Noen barneavdelinger bruker likevel KMI tilpasset barn som mål på overvekt.


Fordi barn er i vekst, brukes det et persentilskjema for å måle barnets høyde og vekt i forhold til gjennomsnittet hos barn med samme kjønn og alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg