onsdag 29. januar 2020

Pusse og male sponplater

Prøv heller å dra av de papirremsene som er stive av maling, evt. Papir vil alltid trekke vannbasert maling og skape problemer med skarpe kanter, hvis det ikke er helt dekket av sparkel. Når overflata er jevn nok, og ikke noe papirrester stikker ut, kan du male. Har nå fjernet vinyltapet på soverommet og står igjen med grunnede sponplater.


De er sparklet i skjøtene, hvorav noen har sprukket litt opp, men de fleste er helt fine. Vi skal gå over hull og skjøter med ny sparkel og pusse.

Kan vi deretter male direkte på platene eller bør vi sette opp en eller annen for for overmalbar tapet først? Hans beste tips til deg som vil male sponplater , er å være nøye med forarbeidet. Det viktigste du kan gjøre, er å grunne skikkelig først.


Etter at du har fjernet alle tapetrester og underlaget er rent og tørt, må du grunne for å stabilisere flaten. Pass på å støvsuge overflatene grundig etter vask og sliping med slipepapir med kornstørrelse fks. Pass på at platene har en RF fuktighet på under RF før male -behandlingen starter. Man bør ikke bruke oljebaserte malinger som grunning på sponplater , fordi sponplater kan inneholde noe voks. Du trenger verken å pusse , sparkle eller male.


Du får en ferdig vegg med én gang, uten synlige spikerhull eller skjøter, forteller Torunn Mangseth, som er markedsansvarlig hos produsenten av Deco Panel.

Nytt rom på en kveld med veggplater – Veggplatene er meter høye, og er altså tilpasset standard takhøyde. Et unikt produkt for nybygg og oppussing Enten du skal bygge nytt eller pusse opp, egner Arbor Malingsklar seg svært godt. Jeg vil ha slette vegger, og lurer dermed på om det går an å male nyoppsatte sponplater ? De må sparkles i skøtene antar jeg. Blir det et bra resultat eller finnes det bedre alternativer som ikke heter gipsplater for å få helt slette vegger? Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet.


Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi. Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Gratis avbestilling!


Vi renser og pusser tennene dine. Olso Tannlegesenter, time på dagen! Reserver ditt Hotell i Male online. Gipsplater og sponplater for den som skal bygge nytt eller pusse opp.


Skulle du få en skade kan du enkelt pusse , sparkle og male over. Sponplater til vegg egner seg godt som grunnlag for maling og tapet. Klassiske ferdigmalte takplater i spon. Resultatet blir et pent og varig tak. Not og fjær fas kanter.


Hvis du velger å male direkte på platene, er det veldig, veldig viktig at du gjør godt forarbeid.

Plateskjøtene skal ikke limes. Da kan du for eksempel bruke Scotte Grunn fra Beckers. Den har god fylde og stanser suging i underlaget. Med våre klassiske, ferdigmalte takplater i spon setter du enkelt opp taket.


Veggplatene monteres enkelt og males eller tapetseres – her trenger du verken å sparkle eller pusse og du sparer dermed masse tid. Malingsklare veggplater i spon finnes i flere utførelser, farger og design. Er vaskbare og har en slitesterk overflate. De har en glatt, fløyelsmatt overflate.


Det lønner seg å bruke armering for å beskytte veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg