tirsdag 14. januar 2020

Ultralyd guttetiss

Men jeg opplyser aldri om kjønn hvis ikke foreldrene spør meg og aldri tidligere enn i uke 15. Før den tid er det alt for stor sjanse for å ta feil. Blant annet fordi kjønnsleppene til jentefostre kan være hovne, slik at det kan se ut som en guttetiss. Jeg er gravid med mitt tredje barn, med termin juni.


Vi vil ikke vite kjønn denne gangen, selvom vi tidligere har fått vite dette. Det er vanlig å gjøre en ultralyd -undersøkelse av urinveiene ved funn av mikroskopisk blod i urinen, spesielt hvis det er symptomatisk og pasienten er eldre enn år. I mange tilfeller er det ikke nødvendig med behandling av små mengder blod i urinen.


Blødningen kan være så sterk at rødt blod blir synlig i urinen, såkalt makroskopisk hematuri. Andre ganger påvises blodet først ved mikroskopi av urin eller ved spesielle papirstrimler, mikroskopisk hematuri. Hjertet er en muskel som pumper blodet rundt i kroppen vår - døgnet rundt! Organene i serien er enten fra gris eller ku. Første gang i uke atten sa jordmor at hun trodde det ble jente.


Hadde dere turt å stole på det? Jeg er bare nyskjerrig, men superglad for at alt så bra ut med lille bebi. Jeg sa til mannen min at jeg syns ikke vi skal si det til folk, men han. Er det noen som har fått vite kjønnet tidlig i uke 1 og var dette riktig?


Kanskje et litt merkelig sprørsmål, men skal forklare: Vi var på ordinær ul i går, og hadde bestemt oss for å ikke vite kjønnet. Sa ikke noe til jordmor, da vi regnet med at hun ikke sa noe uten at vi spurte. Hun viste meg kjønnsorgane å sa det var såå likt, at det ville vært ren gjetting på dette stadiet. Var på ultralyd idag (uke 13) og spurte om kjønn. Jeg føler det er ei jente, men vil ikke ha forhåpninger verken om det ene eller andre :-) oul blir i starten på desember, gleeder meg!


På ultralyd finner ikke guttetiss , men vil ikke si om det er jente eller gutt. I følge det kinesiske kartet er det jente. Var kvalm de fire føste månedene. Masse hormoner som jobber i kroppen.


Og s var det en guttetiss og en jentetiss og akkurat da det begynte renne blod s kom assistentlreren inn og hun ropte. Har en gutt fra før. For alle som skal snakke med barn om jentetiss og guttetiss , kunne det vrt festlig med et litt mer variert ordforrd. I uke var vi på en ultralyd hvor det første vi så var en liten stump og noe annet mellom beina, som pappaen syns lignet mistenkelig på en liten guttetiss. Noen uker senere fikk vi dette bekreftet, og vi var i ekstase.


Samtidig var det rart å tenke på at vi ikke fikk noen jentebaby denne gangen. Dette var noe helt nytt. Beibi, vi går rundt i leiligheta vår. Sigurd Brørs, Pappapop Beatles, deLillos og The Bangles.


Vi nynner på norsk og engelsk. Og litt svensk, for barn skal bygges utav glede. Da benyt­ tes skalpell, kyrette, skarp skje el­ ler saks.


Det er viktig å poengtere at ikke alle metodene er egnet for alle rives ut. Spør om graviditet, fødsel og barseltid. Midwife og Jordmor Siri svarer deg. Dessuten veier jeg mindre nå enn hva jeg gjorde før jeg ble gravid med Sander i utgangspunktet, og jeg skulle gjerne lagt på meg litt mer.


Det er sikkert ikke helt unormalt, men har likevel vært litt bekymret pga det. Nå har jeg endelig klart å legge disse tankene vekk litt ettersom alle målingene så normale ut på siste ultralyd. Da vi på ultralyd fikk vite at det var en gutt fikk jeg en slags “sorgfølelse”. Ikke fordi jeg var skuffet over at dette barnet var en gutt, men for at drømmen om ei lita jente aldri ville bli sann. Vi har bestemt oss for kun to barn).


Så var det ultralyd. Utenriksdepartementets (UD) oppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt. Norges interesser bestemmes blant annet av vår geografiske plassering i et strategisk område, vår åpne økonomi, vår posisjon som kyststat og forvalter av store marin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg