torsdag 30. januar 2020

Portveien 2 tenn lys

Tre lys skal flamme for alle som må sloss. For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss. Må ingen miste motet før alle folk er ett. Nå stråler alle de fire lys for ham.

Den har hatt en litt rar vandring, for vi tenker jo gjerne at salmene våre har gått fra salmeboken og til folket. Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett. Pout Pourri - Rivers of Babylon _ Sugar Sugar _ More Than I Can Say _ Forever and Ever _ Mississippi - Duration: 16:32. På grunn av opphavsbeskyttet materiale, kan vi dessverre ikke publisere teksten til denne sangen. Til sammen blir det laget rundt 1episoder av serien.


Programmene ble laget for. Et lys skal brenne for denne lille jord. Må alle dele håpet så gode ting kan skje.

Må jord og himmel møtes. To lys skal skinne for kjærlighet og tro, for dem som viser omsorg og alltid bygger bro. Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Jeg tror Eyvind må ha vært synsk da han skrev den sangen, sier hun, og legger til at den har et politisk budskap hun liker godt.


Portveien By Barnesanger. Er en bitte liten tur innom nå i kveld for å ønske dere en fredfylt 3. Jeg deler gjerne med dere en adventssang som jeg synes er så vakker. Teksten er skrevet av Eyvind Skeie og melodien av Sigvald Tveit.


Siden jeg nettopp hadde fått vite at jeg var gravid med mitt første barn, er sangen et spesielt. Songen vert sungen til ein melodi av Sigvald Tveit. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor. Barnetvserien viste varme, omtanke og kommuniserte med barna på en fin måte.


Eli Rygh var lenge alle barnas barnetvmamma. Vårt andre lys vi tenner, snart får vi stjerna se. Vårt tredje lys vi tenner, la stjernen skinne klar.

En bønn til Gud vi sender, nå kommer julen snart. Vårt fjerde lys vi tenner, hør englesangen så nær. Fold hender, barn, fold hender, nå har vi julen her. Omsetting til nynorsk er ved Norunn Stendal Aksnes, Tjørvåg.


Sangen følger den norske tradisjonen med å tenne et lys på de fire søndagene i advent, med et vers for hver av de fire lys. Salmedikteren ser for seg at det femte verset kan synges som en konklusjon etter at alle de fire lysene er tent. Se video nederst i artikkelen.


Det er adventstid igjen, og over hele landet synges Eyvind Skeie og Sigvald Tveits vakre lystenningssang. Eller lystenningssalme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg