mandag 27. januar 2020

Urinveisinfeksjon bading

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


En urinveisinfeksjon oppstår når bakterier fra underlivet, endetarms området eller blodet infiserer urinveiene området. Symptomer på en urinveisinfeksjon er tretthet, frysninger, smertefull vannlating, blodig eller skyet urin, hyppig trang til å urinere, urinering ulykker, magesmerter, ryggsmerter, oppkast og tap av appetitt. Vær forsiktig så du ikke fryser nedentil. Ja, de som er mer utsatt for urinveisinfeksjon (UVI) fra før av, bør foretrekke å dusje framfor å bade. Bading fører til at uretra er stadig våt og øker sannsynlighet for oppadstigende UVI, sier gynekolog og fødselslege Vivek Sethi, ved Gynekolog Sethi, til KK.


Urinveisinfeksjon er en vanlig sykdom hos kvinner i alle aldere. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør. Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av.


Noen kvinner er plaget med tilbakevendende urinveisinfeksjon (residiverende urinveisinfeksjon ). De vanligste symptomene på urinveisinfeksjon er sviende smerte når du later vannet og trang til å tisse oftere enn vanlig. Urinen kan ha en blakket farge, lukte vondt eller inneholde blod. Utslettet kommer 8-timer etter bading og går over i løpet av syv til ti dager uten behandling.


Andre infeksjonsformer som brystbetennelse (mastitt), sår hals, øregangsbetennelse, urinveisinfeksjon og hornhinnebetennelse (keratitt) har også vært rapportert. Pseudomonas aeruginosa 3-4. Det er altså ikke egentlig snakk om smitte, urinveisinfeksjon smitter ikke fra en person til en annen.


Barn kan ha andre symptomer enn voksne på urinveisinfeksjon. Det kan derfor være vanskelig å oppdage urinveisinfeksjon hos barn. Jeg har slitt med urinveisinfeksjon siden jeg var (er nå passert 40). Men har ikke vært plager med dette på noen år nå. Jeg tar en stor dose C-vitamin, tran og nattlysolje ved leggetid.


Når jeg merker at jeg får begynnende urinveisinfeksjon så koker jeg opp vann og tilsetter gurkemeie krydder og pepper. Les mer om urinveisinfeksjon i Helseleksikonet på Doktor Online. Tranebær finnes i form av juice, tabletter og kapsler. Det er en utbredt oppfatning, både blant fag- og legfolk, at de røde bærene virker mot urinveisinfeksjon. Men mange av oss takler og tåler helt greit å sette oss ned hvor det skal være og får aldri urinveisinfeksjon av den grunn, sier hun.


Heldigvis er det mulig å forebygge urinveisinfeksjon med ganske enkle grep. Siden urinblæren er steril gjør bakteriene at det oppstår en infeksjon. Tisper får oftere urinveisinfeksjon enn hanner ettersom tispenes urinrør er kortere enn hannens. Denne bakterien kan spres på en rekke måter, selv i riktig klorerte svømmebassenger. Bakterier Nesten alle UVI er forårsaket av E. Det er ofte vanskelig å relatere sykdom til badevannet.


Dette skyldes at mage-tarmsykdommer som ofte knyttes til bading , like gjerne kan spres direkte fra person til person under bading , på stranden, eller fra medbrakt mat som blir oppbevart for lenge i varmen under oppholdet på badestranden. Vanlige tarmbakterier er den hyppigste årsaken. Escherichia coli forekommer i 70–prosent av tilfellene, mens Proteus er ansvarlig for 10–prosent. I gamle dager var tuberkulose i urinveiene ikke så sjelden, men selv i dag er ikke tuberkulose utryddet.


De fleste som får urinveisinfeksjon eller blærekatarr opplever svie og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating. Det å tisse kan være svært så smertefullt. Kvinner rammes hyppigere enn menn.


Ettersom bakteriene kan trives i vann, vil fuktige steder inneholde slike mikrober, i sykehus ofte assosiert med vaskeservanter, vannkraner, vannkolber, katetre og teknisk utstyr som respiratorer etc. Boblebad og andre former for installasjoner som brukes til offentlig bading kan inneholde pseudomonasbakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg