onsdag 22. januar 2020

Nupper i huden barn

Profesjonelle råd fra våre hudterapeuter - gjør vår hudtest allerede i dag! Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Stå i mot tegn på hudaldring.


Sleep Mask Face Retinol. Til en ekstra fin pris!

Keratosis pilaris eller hyperkeratosis pilaris er en forstyrrelse i forhorningen av huden (keratiniseringen) rundt hårfolliklene. Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår, kinn og rumpeballer. Huden kan se ut som om man har kylinghu og den kan kjennes som sandpapir. GRAVID: Mange skin tags dukker opp når du venter barn , men kan forsvinne av seg selv etter en tid. Foto: hartphotography - Fotolia Vis mer Men, dersom du har en hudflik som er mørk, stor eller som hele tiden fester seg i ting og er til sjenanse, så er det fullt mulig å fjerne dem.


På nettet finnes det en rekke nettsteder som forteller deg hvordan du kan fjerne skin tags selv. Det er et utslett som en kan se i forbindelse med forskjellige infeksjonssykdommer, og kanskje særlig på slutten av eller etter en infeksjonssykdom. Samlinger av små nupper (gåsehud) på utsiden av overarmene og lårene.

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet,. Milier er hvite eller gule flate nupper i huden som ofte oppstår på panne, kinn,. Video: Mollusker hos barn arter seg som små ” nupper ” eller knuter som hever seg fra hudoverflaten. Dette viser seg som nupper i huden ,. Hos voksne ligger tallet på omtrent prosent, men graden av nupper kan variere. Den kan da blusse opp under puberteten, og ifølge NHI har mellom prosent og prosent av alle barn denne tilstanden.


Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Hva er utslett med feber hos små barn ? Skabb er en hudsykdom som skyldes en skabbmidd som graver ganger i huden og legger egg. Har du utvekster og nupper i huden ? Forsøker du å fjerne en skin tag selv, risikerer du å skade huden og påføre deg selv arr, det er også en risiko for at du kan få sår og infeksjoner. Oslo Hudlegesenter har spesialisert seg på fjerning av uønskede utvekster i huden.


Vanlige årsak til behandling er skin tags, vorter, keratoser og solskader. Relativt vanlig med nupper. Rundt til prosent av barn har keratosis pilaris.

Det er relativt vanlig å ha slike nupper på overarmene, spesielt blant barn og unge. Den kan dukke opp allerede før 10-årsalderen og få en oppblussing under puberteten. Det er vanligst at huden er full av små hudfargede, rosarøde eller brune nupper , og at det i hovedsak opptrer på overarmene, på lårene eller, i få tilfeller, i kinnene. Det hele blir seende ut som et slags utslett, forklarer Petersson videre. Det finnes videre en lang rekke hudutvekster som kan være harde og ru.


Man kan ikke alltid gi en sikker diagnose på disse uten å først ta en hudprøve. Kviselignende flekker, røde prikker, store flekker eller knapt synlige nupper. Det er ikke greit å vite hva du skal tenke når barnet sitter strålende opplagt i senga, men har et form for utslett på huden.


Hva kan utslettet egentlig være? På huden lever både bakterier og virus som er i balanse med hverandre og nødvendige for kroppen. Flekkene går ikke bort om du presser et drikkeglass mot huden.


Vask hendene etterpå (la vær hvis det er hendene som skal behandles, da skal kremen ligge og trekke inn i huden ). Huden kan bli tynn og skjør ved bruk av kortison over lang ti men det er vist at bivirkningene på huden hos barn og ungdom forsvinner raskt når kortisonbehandlingen avsluttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg