torsdag 23. januar 2020

Vilde navnedag

Dette er en liste over norske navnedager sortert etter dato. Navnedager i januar. Alle dager bortsett fra 1. Vilja har finsk navnedag 12. Vilde har navnedag 03. Marie er en opprinnelig fransk og senere nordisk form av kvinnenavnet Maria som er en gresk variant av det arameiske kvinnenavnet Miriam.


Den opprinnelige betydningen av navnet er omstridt, det kan være dannet av det egyptiske ordet mry, elsket, eller av hebraiske ord for opprørsk, bitter eller vakker. Hvem har navnet det dagen 3. Du kan også søke på dato slik at du kan følge med på når noen i din familie eller vennekrets har navnedag. Bedriftsengasjement, eiendomsgrenser, navnedag og annen offisiell informasjon som kan være av interesse. Dagen er imidlertid ikke navnedag for personer med navnet Jesus i Norge. Januar regnes som dagen da Jesusbarnet ble omskåret og båret frem for menigheten, tilsvarende dagens barnedåp og dermed som den dagen Jesus fikk navn.


Det er en utbredt misforståelse rundt. Finn din navnedag nedenfor i den alfabetiske listen. Datoen står ved siden av navnet. Du får også en forklaring på hva navnet ditt betyr fra gammelt av.


Listens navne er skrevet på den norske stavemåde. De norske navnedage bruges ikke meget i dagligdagen i modsætning til f. William betyr sterk hjelm. Et guttenavn av norsk opprinnelse. Betydning: norsk:seier - økende navnebruk.


Viktor har navnedag 25. Innlegg om Oskar Wilde skrevet av Boge-F. On the contrary, Aunt Augusta, I have for the first time in my life realized the vital importance of being Earnest. Den er for eksempel flittig brukt før samlingsstunder i barnehager. Men den kan også brukes hjemme, enten med familien rundt spisebordet, eller på stuegulvet om man har besøk.


Hold kontakten med venner, familie og andre du kjenner. Del bilder og videoer, send meldinger og få. Men hva betyr navnet ditt, hvem deler du navnedag med og hvorfor har ingen navnedag 1. Her får du svar – i den komplettelisten over navnedager i Norge!


San Marino får sin uavhengighet. Menighetsfakultetet blir åpnet. Autodromo Nazionale Monza blir åpnet. Alexander Fleming oppdager penicillin. Junkers flyr for første gang.


Vilde navnedag

Bloggredaaksjonen tar vinterferie, men gratulerer de som har navnedag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg