fredag 10. januar 2020

Tegn på fruktbarhet

I tillegg til den åpenbare manglende evne til å bli gravid eller far, de fleste symptomer og tegn er på grunn av en underliggende tilstand. Derfor er idealet ikke bare å observere tilstedeværelsen av disse tegn og symptomer, men å beregne den fruktbare perioden i henhold til menstruasjonsperioden, og begynner å telle fra den første dagen i menstruasjonen. Problemet med mannlig infertilitet har alltid eksistert, men hvis det tidligere var en setning, tilbyr moderne medisin ulike behandlingsmetoder, som i noen tilfeller bidrar til å returnere fruktbarhet. De som har deltatt på kusignalkurs har fått trening på å se hvordan fargen på kyr kan avspeile energidekning.


Negativ energibalanse medfører ofte tap av hår.

Tegn på energidekning. Pelsen framstår som blassere, og fargenyansen mellom svarte og hvite eller røde og hvite felt blir svakere. Fruktbarhet viser enten til evnen til å få barn (fekunditet) eller til hvor mange barn som blir født (fertilitet).


Fekunditet beskriver altså en biologisk egenskap: evnen til å få barn. Fertilitet beskriver hvor mange barn som faktisk blir født, og består både av fekunditeten og en viljeshandling: å få barn. Psykiatriske forstyrrelser og ruseffekter kan ha mange felles symptomer og tegn.


For eksempel kan symptomene som oppstår etter inntak av hallusinogene stoffer ligne de man finner hos psykotiske pasienter.

Hvis du er heldig kan du se kyr som står for oppritt (stårefleks). Dette er det sikreste tegn på brunst. Andre viktige tegn : Oppritt, hodehviling, snusing bak, redusert mjølkenedgivning og redusert fôropptak. Kua er rastløs og urolig og står med et glansfullt blikk. Den kan stå og raute under første halvdel av brunsten.


For å opprettholde folketallet på lengre sikt, må fruktbarhetstallet være ca. Tallene for de årene framover i tid er hentet fra FNs befolkningsberegning, og er et snitt over år. Her er tallene basert på at befolkningsvekst, migrasjon og dødelighet i landet holder seg stabilt. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid.


Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. På norske tastatur finner du tødler på tasten til høyre for bokstaven å. For at tegnet skal vises alene, må du trykke på mellomromtasten. Se siden om norske og nordiske tegn hvis du lurer på hvordan du skriver svensk ä og ö. Noen kvinner kjenner på livmorhalsen hver dag for å oppdage endringer.


Kvinner som ammer kan også bruke dette som et tegn på når menstruasjonen kommer tilbake.

Her er tidlige tegn på magekreft og kreft i magesekken som gjør at du kan kjenne igjen sykdommen i en tidlig fase og få riktig behandling. Tilstanden må selvfølgelig utredes hos en lege, men for å unngå å gå på en smell, er det enkelte tegn man bør være oppmerksom på. Her har vi samlet opp noen av dem.


Du føler deg trøtt hele tiden. Mange som er utbrente føler seg trøtte og slitne hele tiden, selv om de har sovet ut eller hatt noen dager fri. Ungdom som bruker narkotika vil høyst sannsynlig prøve å skjule det for foreldrene. Hvilke tegn skal man se etter?


Det første tegnet er atferdsendring. Personen kan oppføre seg annerledes, og få utfordringer med det sosiale samspillet – man havner lett i diskusjoner og krangler. Se Demenspodden og lær mer om tidlige tegn og symptomer. Ulike symptomer på demens. Det kan dreie seg blant annet om hvordan vi tenker, oppførere oss eller beveger oss.


Symptomer på demens kan være av ulik art. Kognitive symptomer - dreier seg om tankevirksomhet og hvordan vi tilegner oss kunnskap. Noen har imidlertid forskjellig lengde på syklusen fra måned til måne og da kan det være vanskelig å regne seg fram til riktig dag. Mitt beste tips er å ikke telle og regne altfor mye på når man har eggløsning, for det medfører bare stress.


Men jeg forstår jo at man kan bli opptatt av dette hvis man har forsøkt en stun sier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg