torsdag 30. januar 2020

Nyttårsmiddag barn

Nyttårsmiddag barn

Vi i min vennegjeng som har barn på samme alder, samler oss enten hjemme hos noen eller på en hytte. Det blir laget fest for barna , hvor de får pynte seg, spise, leke, gå nyttårsbukk og ha stjerneskudd og alle voksne er me forteller Gravdal til Foreldre. Hvis gjengen er på en hytte, er det lek i snøen i tillegg. I min familie spiser barna det samme som de voksne, men innimellom utvides menyen litt om det er mat barn kanskje ikke liker. Dvs serveres det pinnekjøtt som mange barn syns er sterkt så serverer vi pøler ved siden av (skikkelige som alle liker, ikke leiv vidars kokte grillpølse), og er det lutefisk så får barna enten annen fisk eller fiskeboller (hjemmelagde).


Nyttårsmiddag barn

Underlag med oppgaver til barnas nyttårsmiddag ! Ventingen på tolvslaget kan bli lang og de voksne bare spiser og spiser og prater og prater… Dekk på med fine underlag med pusleoppgaver til barna og legg en haug med fargeblyanter og tusjer på bordet. Barna mine digger disse grove ostehornene. Gundas billigste ukemeny for hele familien.


Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager. Her finner du tips til bordpynten og forrett, hovedrett og dessert til nyttårsmiddagen, i tillegg til ferdige nyttårsmenyer med tre retter og oppskrift på kalkun. På nyttårsaften skal alt være ekstra fint.


Hjemme har vi hatt flere forskjellige retter på denne dagen, fra mange års tradisjon med pinnekjøtt på hytta, en kalkun innimellom, buffeter som var enkelt med mange gjester og når vi hadde små barn , en spesiell spaghettirett innimellom de siste årene og gryteretter som varmer på kvelden. Engelsk julekake toppet med nøtter I England lager man ofte sin christmas pudding flere uker før jul. Dette er en lettere og enklere versjon av denne kaken, som sikker vil falle i smak her hjemme også.


Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado. Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra. Til små, intime nyttårsselskaper kan man gripe muligheten til å servere et gourmetmåltid med utsøkte råvarer og mange retter. Har du stor interesse for mat, lidenskap for råvarene og elsker å arrangere “det gode måltid” er denne siste dagen i året som en drømmedag å regne. Kalkun er noe de aller fleste barn liker og derfor hyggelig mat å invitere på.


Nyttårsmiddag barn

Med en nydelig saus, god stuffing og en klassisk waldorfsalat er sjansen stor for at både store og små rundt bordet blir både glade og mette. Men det er ikke alltid like lett å steke kalkun. Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere.


Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer, til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss. Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen. Se hvilke restauranter som holder åpent dersom du vil ut og spise denne kvelden!


For dei som ikkje vil styra med kalkun på nyttårsaftan i år: Fortvil ikkje! Dei alternative nyttårsmiddagane er mange og gode. Her er fleire kokkar sine beste tips.


Jeg har med stor glede brukt noen av dine oppskrifter, den siste jeg prøvde var grovbrød med gullmedalje. Et godt brø men jeg hadde lyst på litt grovere type og erstattet halvparten av hvetemelet med sammalt fint hv. Fødte barn med søsterens livmor. For Lollo Carlerup (39) var det en stor sorg at hun var født uten livmor.


Men banebrytende forskning har gjort det utenkelige mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg