torsdag 23. januar 2020

Orion navn

I det gamle Sumer mente man at stjernebildet forestilte Gilgamesh. Navn og benevelser. En liten tanke som slo meg er Oreo kjeksen som har kommet til norge og ligner, men det synes jeg ikke du skal bry deg om. I astronomisk litteratur brukes latinske navn på stjernebildene, ofte forkortet til tre bokstaver.


De mest lyssterke stjernene i et stjernebilde er identifisert utifra greske bokstaver eller et nummer kombinert med navnet på stjernebildet. Noen eksempler på navn fra romersk mytologi er Flora, Janus, Lara, Luna og Amor.

Amor var opprinnelig navnet på en romersk gu men det er et navn som brukes både på gutter og jenter i Norge, fortsetter han. Utne legger til at flere av navnene også kan ha bakgrunn i annet enn gammel mytologi. Du kan få hetta lakkert i valgfri NCS uten ekstra kostna eller velg den i en vakker standard utgave i stål, hvis du ikke vil være modig og velge den i kobber mot pristillegg? Modellen kan også lages med spesialbredde eller spesialhøyde mot pristillegg.


Veterinærpreparatets navn. ORION er et ord på bokstaver som begynner med O og slutter på N. Ordet består av vokaler og konsonanter. Rigel betyr fot, og Betelgeuse - armhulen.

Han bar gjerne rundt på en klubbe laget av jern. Orion er av arabisk opprinnelse. Selv om det er blitt mer vanlig å gi barna sjeldne navn nå enn før, er ikke uvanlige navn et nytt fenomen i seg selv. Det vil si – navnene brukt av tre eller færre offentliggjøres ikke. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor.


Sjansene for at samtlige på listen havner i barselgruppe, barnehage eller klasse med andre med samme navn er altså liten. Disse navnene har vært lite brukt i flere tiår nå, men da de hadde sin storhetstid fantes de i ganske mange familier. Om man ønsker oppkalling, kan disse navnene være fine å bruke nå, sier Utne. Han mener også at de kan fungere som navn nummer to, som kanskje ikke nødvendigvis brukes til daglig.


Dog er der en del nyere navne på den sydlige halvkugle, fordi stjernerne var ukendte (for europæere) indtil o. Kinoprogram - ODEON Kino. Sjekk ut opprinnelsen og betydningene til titusenvis etternavn. Søk hos milliarder individer. Søk etternavnet til dine forfedre hos milliarder indekserte individer.


Prisdømt i England. Forandret til britisk FRANCIS BACON. Funksjonsassistanse i arbeidslivet Ordningen skal bidra til at du kan skaffe deg eller beholde ordinært arbeid hvis du har fysiske funksjonsnedsettelser.

Unnelandstunet med egen landingsside. En del av navnene er også kjente, men kanskje ikke gamle nok til å være populære igjen. Når det er sagt, er det mange gode forslag for deg som ønsker at barnets navn skal skille seg litt ut.


Den sovjetiske piloten viser også fram undersida av flyet, med alle missilene det bærer på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg