tirsdag 28. januar 2020

Nummen og prikking i leppa

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper.


Det er umulig å si uten laboratorietesting hvis sjømat er infisert.

Derfor kan du bli syk med paralyserende skjellforgiftning selv om dine krabbe ben er ikke nødvendigvis bortskjemt. Symptomer på denne sykdommen inkluderer kvalme, en følelse av flytende og prikking i lepper , tunge, fingre og tær. Dessuten nummen lepper , kan Tetany lider også oppleve leppe prikking og brenning.


Raynauds fenomen er en annen av disse forholdene som kan resultere i parathesia. Raynaud effektene små blodkarene i kroppens ekstremiteter, inkludert lepper. Er bare på et lite område, men utrolig irriterende.


Noen som vet hva dette kan være?

Midlertidig prikking og misfarging av fingre kan være en normal reaksjon på kulde. Dette kan skje når du er ute i ekstreme temperaturer uten hansker, eller når du holder på noe kaldt, slik en avkjølt drikke. Det kan imidlertid hende at fingrene blir hvite og gå nummen også være et resultat av en tilstand som kalles Raynauds syndrom. Vondt i leppene og leppesmerter kan være både smertefullt og meget plagsomt.


Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper , munn, tunge, gummene og spyttkjertlene. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft). Jobber som sykepleier, og blir veldig skjelven når jeg skal gjøre ting som krever finmotorikk, eks sette sammen utstyr, trekke opp sprøyter osv.


Tok i den forbindelse CT, som var negativ. Jeg har i litt over en uke nå slitt med nummenhet og ilninger nedover venstre arm helt ut til fingertuppene, ned venstre fot og i fingertuppene på høyre hånd. På høyre side er det bare fingrene det er problem med. Følelsen kjennes som armen har sovnet, er nummen. Litt som når du får neglesprett på en kald vinterdag.


Mindre vanlige er: - utydelig tale - plutselige angrep av lammelse - manglende koordinasjonsevner - problemer med konsentrasjon og hukommelse. Hvis sykdommen utvikler seg, kan plagene bli sterkere og andre symptomer tilkomme.

Har hatt en rar følelse i dag av å være nummen i oveleppen på venstre side, og så prikker det. Litt sånn som når bedøvelsen høder på å gå ut etter tannlegen. Som oftest er prikking i hender og føtter ufarlig, men det finnes tilfeller der det er viktig å søke legehjelp. Et av de første symptom ved diabetes er at føttene begynner å føles rare og numne. Nerver som forsyner området kan være irritert og derfor gi slike symptomer.


Det er også beskrevet prikking i tungen ved såkalt hypokalsemi og hypoparathyroidisme, tilstander som innebærer en forstyrrelse av kalsiumstoffskiftet. Det kan komme både i hvile, og når jeg er i bevegelse. Nummenhet er ofte mer intens om natten.


I går kveld opplevde jeg det igjen, og når jeg skulle legge meg i går begynte jeg å føle meg nummen i underleppa, på venstre side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg