onsdag 8. januar 2020

Kjøtt utgått på dato gravid

Det anbefales ikke gravide å spise vakumpakket kjøttpålegg som har vært åpent lenge - selv om det ikke er utgått på dato engang. Ganske hysteriske retningslinjer for gravide , men det er for å utelukken en marginal sjanse for at barnet blir smittet med en eller annen bakterie. Her i Norge har vi en svært høy grad av mattrygghet, så det er svært sjeldent at kjøtt som er utgått på dato kan gi sykdom, bortsett fra mageknip og ubehagelig fordøyelse, forteller Kringlebotn og legger til: - Gravide , syke og andre med nedsatt immunforsvar bør imidlertid alltid holde seg på den sikre siden, sier Kringlebotn.


GRAVID - Bli gravid. Ikke farlig å spise yoghurt eller salami som har gått ut på dato. Dette fordi bakteriene befinner seg på overflaten av kjøttet.

Alt med fett i (nøtter, mandler, kokos osv) kan harskne. Det er ikke bra å spise harsk mat. Men du kjenner på smaken om det er harsknet.


Nøttemixen: er det tørket frukt i den, så tenk på at tørket frukt som er gammel ikke er anbefalt å spise pga sopp el. Vi har tidligere skrevet om maten du fint kan spise etter utgått dato , men det er ikke all mat som bør spises etter holdbarhetsdatoen er utgått. Eva Johanne Lillebakken, seniorrådgiver, seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet, forklarer forskjellen. Jeg er gravid i uke seks og har skjønt at jeg skal være forsiktig med mat som har gått ut på dato.


På hytta har jeg spist dressing laget av olje og edikk som gikk ut for mellom er halvt og ett år siden.

Flaskene har stått kaldt og mørkt, og det smakte helt som vanlig. Videre forteller Vassbotn Norheim at du skal være litt skeptisk til kjøttet , dersom pakningen har blåst seg opp før eller etter utgått dato. Det kan skyldes bakterier som produserer gass, men det kan også ha andre årsaker som feil på pakkemaskin, feil gassblanding, dårlig kvalitet på produkt eller feil oppbevaring. Melk kan holde lenger enn best før- dato , i hvert fall opp til dager etter det.


Så lenge melken ikke klumper seg, kan melk utgått på dato brukes til andre ting dersom man ikke ønsker å drikke den – for eksempel vafler, pannekaker, gjærbakst og grøt. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet, avdeling for ernæring.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. UTGÅTT : Rema vil selge mer kjøtt som er gått ut på dato. Landbruksminister Jan Georg Dale (til høyre) liker forsøket.


Jeg opplevde faktisk det samme med entrecote fra Rema. Skulle ta den på dato , men etter et døgn i kjøleskapet uten innpakning var den mer eller mindre råtten, og faktisk grønnaktig. Så regelen om at dette kan ligger over dato holder ikke alltid.


Hadde litt mageknip samme kvel men hadde spist julemiddag før på dagen, så kan vel likesågodt skyldes det.

Måtte på do et par ganger før knipet ga seg, men ikke diare. Regelen er at gravide kan spise det meste, så lenge det er varmebehandlet til over 1grader, eller man er sikker på at det er rimelig ferskt og ikke har utløpt på datoen. Vær obs på at noe av maten kan være litt tungt fordøyelig, så ikke forspis deg altformye, for du blir ekstra stappet nå når du er gravid og tarmen går litt tregt. Best før på emballasjen.


Om det er åtte varmegrader vil både kjøttdeig og annet kjøtt bli. I dag spiser mange slik mat som er utgått på dato. Dersom pakkene blåser seg opp før utgått dato vil jeg på generelt. Den har ligget i kjøleskapet siden jeg kjøpte den - og er. Kjøttdeig - utgått på dato innlegg 28.


Matvarer som har gått ut på dato. Mange tror at de kan redde kjøtt og fisk som er i ferd med å gå ut på dato - eller allerede har gått ut på dato - ved å legge maten i fryseren. Men på stadig flere av matvarene du får kjøpt i norske butikker står det ikke lenger siste forbruksdag.


Da er det opptil deg selv om du vil spise maten eller ikke, etter at datoen er utløpt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg