torsdag 13. juli 2017

Døgnmåling blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk , men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien. Studier viser at inntil av pasienter med diagnosen høyt blodtrykk har det vi kaller for ”hvitfrakkstrykk”, altså et høyt blodtrykk fordi de er hos legen.


Det højeste tryk kaldes det systoliske blodtryk, og det laveste tryk kaldes det diastoliske blodtryk. Ved å måle blodtrykket ditt gjentatte ganger over timer, vil legen din få et klart bilde av hvordan blodtrykket ditt endrer seg over døgnet. Det er en rekke grunner til at legen anbefaler å foreta en slik døgnmåling : Usikkerhet om du virkelig har for høyt blodtrykk.


Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det. Blodtrykket målt på kontoret varierer mye. Overvekt, høyt alkoholforbruk, lite mosjon, stress og et uheldig kostholdhold kan bidra til at blodtrykket øker. Døgnmåling av blodtrykk. I dag har du mulighet til å kontrollere blodtrykket på egen hånd ved simpelthen å kjøpe et blodtrykksapparat til hjemmebruk.


Slike apparater selges både på apotek og helsekostbutikker. Det første som må gjøres, er at fastlegen ordner med at du får tatt en døgnmåling av blodtrykket ditt på en annen måte enn planlagt, f. Disse har alltid dette utstyret. Det kan også vurderes om ikke du også burde tatt 24-timers EKG, tatt i betraktning dine symptomer. Ambulatorisk blodtrykksmåling og hjemmeblodtrykksmåling kan benyttes for kontroll av blodtrykk ved medikamentell behandling av hypertensjon.


Pasienter som bruker slik blodtrykksmåling for kontroll av blodtrykket , bruker mindre medisiner for å oppnå samme effektive blodtrykksreduksjon som pasienter som kontrollerer blodtrykket på legekontor. Hvor lenge kan man gå med høyt blodtrykk før det må behandles? Legen sa til meg at jeg kunne kjøpe en måler på apoteket som jeg kunne sjekke blodtrykket med selv. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Høyt blodtrykk er også en risikofaktor for utvikling av hjerteinfarkt. Dette er tegn på at hjertet er belastet. Fylkesvis variasjon i blodtrykk. Man får altså et bedre mål på om det er nødvendig med medikamentell behandling av blodtrykket , og av effekten av evt.


Gjennomsnittlig timers blodtrykk ( døgnmåling ) vil i store befolkningsstudier ligge ca. Det revolutionærende ved døgnblodtryksmåleren er, at det nu er muligt at måle blodtrykket mange gange om dagen uden at skulle besøge hospitalet, da blodtrykket hos alle mennesker vil svinge flere gange i løbet af et døgn. Av den grunn har mange slike tester åpenbare svakheter. Jeg måler også blodtrykket selv, og der er godt samsvar mellom det fastlegen og jeg selv måler. Symptomsjekkeren er ingen medisinsk rådgivingstjeneste.


Den er kun tenkt som informasjon om mulige årsaker til det aktuelle symptomet. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Eg var til legen i går. Og så var eg så stressa og sliten, at når han då målte blodtrykket mitt, så var det skyhøgt! Skulle egentli bjynne på jobb i dag, men det vart utsatt pga det.


Undertrykket var på over med legen i går. Vi har utstyr for døgnmåling av blodtrykk og døgnregistrering av EKG (Holter-registrering). Ved fremskreden KOLS kan rytmeforstyrrelser være vanlig. Det som er en konstant bekymring er blodtrykket.


Jeg blir veldig bekymret ved målinger. Har nå målt blodtrykk hjemme for første gang i morges i sengen da jeg. Jeg har også prøvd døgnmåling som viste at gjennomsnittet var for høyt. Jeg er slank, trimmer, spiser sunt, røyker ikke. Mange i min familie som har det.


Jeg går på tabletter, og må sannsynligvis alltid bruke det. Slike risikofaktorer vil, blant flere, også bidra til forkalkninger i åreveggen som regnes som en uavhengig risikomarkør for karsykdom generelt. De fleste av oss ofrer sjelden pusten en tanke, det er først ved store anstrengelser den gjør seg vanskelig.


Utvikler pustebesvær (uten opplagt årsak) seg over kort ti bør man være rask til å søke hjelp til å finne forklaringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg