tirsdag 11. juli 2017

Veldedige organisasjoner skattefradrag

På gaver mellom 5og 50. Med din donasjon kan vi hjelpe de som trenger det mest - uansett hvem, hvor og hvorfor. Gaven som redder liv. Støtt oss ved å gi din gave her. Gir du gaver over 5kr?


Da har du rett på skattefradrag.

Skattefradrag - Kontakt våre ledende transaksjonsadvokater. Vårt fagmiljø har høy kompetanse og bistår deg med din sak - Kontakt oss idag! Organisasjonen må være forhåndsgodkjent.


Se listen over godkjente organisasjoner. Det finnes et maksimalt beløp for fradrag for gaver. Når du gir penger til veldedige organisasjoner i Norge har du mulighet for å få skattefradrag for gavene. Dermed tar staten prosent av regningen!


Har du tenkt å gi 5kroner eller mer til en sak du støtter, bør du benytte deg av nettgiro fremfor kontanter. Du kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner , tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten.

Listen nedenfor viser hvilke organisasjoner som er omfattet av gavefradragsordningen. Les mer om merverdiavgift for veldedige og almennyttige organisasjoner. Er det hensiktsmessig med skattefradrag for å øke givervilligheten til veldedighet – altså til veldedige organisasjoner og formål? Dette er et spørsmål som dukker opp i Norge med ujevne mellomrom. Men det er ikke bare her spørsmålet er aktuelt.


Artikkelen behandler skatte- og avgiftsmessige forhold ved bedrifters sponsing av veldedige organisasjoner (typisk humanitære og sosiale organisasjoner og internasjonale menneskerettighets- og solidaritetsorganisasjoner). Slik sponsing omtales også gjerne som sosiosponsing. Disse organisasjonene er godkjent for skattefradrag.


Her finner du en liste over godkjente organisasjoner. Utenlandske organisasjoner. Inntil videre kan ikke godkjente utenlandske organisasjoner levere opplysninger om gaver maskinelt til Skattedirektoratet. Ved sponsing av veldedige organisasjoner , såkalt sosiosponsing, oppstår det flere skatte- og avgiftsmessige forhold som må hensyn tas. Også en organisasjon med et kontroversielt formål kan falle inn under bestemmelsen så lenge den ikke har erverv til formål.


For allmennyttige eller veldedige institusjoner eller organisasjoner er det noen gunstige spesialregler som blir omtalt senere. Det er skattekontoret som avgjør om en organisasjon er å anse som skattefri eller ikke. media Foundation er en ideell veldedig organisasjon i USA under US IRS Code Section 501(c)(3), og gaver fra personer eller organisasjoner i USA kan derfor få skattefradrag på gaver til media. Sponsing er kun fradragsberettiget i enkelte tilfeller, og bare for deler av kostnaden.


Når en bedrift sponser en veldedig organisasjon går det et skattemessig skille mellom sponsormidler som har til hensikt å brukes til ren reklame for bedriften, og midler som er ment å hjelpe mottakerorganisasjonen til å jobbe med sitt veldedige formål.

Liste over godkjente organisasjoner Skattytere kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner , tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten. Solidus tar hånd om skatteinnberetning og sender ut lovpålagt årsoppgave til hver giver. På denne siden finner du oversikt over statlige tilskuddsordninger for frivillige organisasjoner. Ordningene nevnes her under hvert departement.


For informasjon om ordningene, klikk på lenkene og gå inn på departementenes egne oversikter. På FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. Trine Skei Grande at det nå bevilges millioner kroner til å starte arbeidet med markeringsåret. Frivillighet Norge, og er støttet av Helse- og omsorgsdepartementet, Kulturdepartementet, Oslo Kommune, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg