onsdag 5. juli 2017

Hvilke grønnsaker passer til kylling

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Hvilke grønnsaker bruker dere til kylling og risen deres? Hvis du bor i nærheten av en smart-club butikk, så vill jeg annbefale deg å dra dit å kjøpe en sånn stor sekk med wok blanding. Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.


Passer godt både til hverdags og fest.

Hva slags smaker passer sammen med kylling ? Crossover og fusjonskjøkken er begreper som betegner noe av dette. Det innebærer kombinasjoner av mattradisjoner fra ulike verdensdeler. Tilsett tørkede urter og smak til med salt og pepper. Varm opp og la alt putre i ca. Rett før servering rører du forsiktig inn crème fraîche (gjerne lett crème fraîche, pst fett) for å runde smaken.


Grønnsaker som passer sammen.

Når man vil dyrke mye grønnsaker og blomster i kjøkkenhagen, er det bra å kunne utnytte plassen effektivt. Det gjør jeg gjennom samplanting. Her deler jeg noen favorittkombinasjoner og tips til hva som er lurt å tenke på.


Det er ikke bare kjøtt og fisk som er godt å legge på grillen. Det bugner også av herlige, friske grønnsaker som egner seg utmerket til grilling. Torill Gulbrandsen, matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker , forteller at det egentlig bare er fantasien som setter grenser for hvilke grønnsaker man kan grille.


Må legge til at vi skal servere dette som hovedrett i en 3-retters middag med vennegjengen. Jeg liker veldig godt indisk mat. Men det som plager meg litt er at det som regel bare er kjøtt og saus, med ris og naanbrød til , og ingen grønnsaker. Når jeg har laget kylling korma hjemme har jeg servert med salat til , men føler ikke det passer helt. Har dere noen tips til hva jeg kan servere s. Her får du noen tips og en urteguide!


Ja, det er nettopp der det stopper. Kylling med hva da? Ofte havner man i en bakevje hvor man går rundt og rundt med de, trøtte kokte gulrøttene.

Det finnes en vei ut av uføret! For at kyllingbrystet skal bli til en vellykket middag er det to forhold som må klaffe: Det må stekes riktig og tilbehøret må ikke være kjedelig. Mens kyllingen og grønnsakene koser seg i ovnen kan du lage fløtesausen.


Krydderurter som smaksforsterker – hvilke krydder passer til hva? Fres sjalottløken i smøret, til den blir blank og myk, men uten at den tar farge. Ha i fløte, smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke i noen minutter. Slik velger du vin til lyst kjøtt. Lyst kjøtt som kylling og kalv stiller større krav til vinvalget enn de fleste tenker over.


I denne artikkelen lærer du hvilke viner som passer til de ulike kjøttypene og hvorfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg