mandag 24. juli 2017

Plutselig høy feber voksen

Når blir feber kritisk? Hvis feberen blir meget høy - over 4grader. Se også symptomoversikt - feber. Feber er et symptom som kan komme sammen med en lang rekke sykdommer.


Symptomer hos voksne er forskjellige fra de i barn.

Voksne med viral meningitt har alvorlige hodepine, stiv nakke, høy feber og problemer med å våkne opp. Mangel på energi og kronisk tretthet oppleves mens infeksjonen er klarert av immunsystemet. Feber hos større barn og voksne, veiviser Feber har symptomer som varierer etter hva som forårsaker feberen, men disse inkluderer ofte frysetokter når feberen stiger, og svettetokter når den synker. Ikke vent for lenge og se det an: Høy feber kombinert med symptomer på disse sykdomstilstandene signaliserer fare, og pasientens tilstand kan plutselig forverres dramatisk.


Q- feber kan oppstå i akutt eller kronisk form. Ved akutt sykdom vil det omkring dager etter smittetidspunktet oppstår plutselig høy feber , kraftig hodepine, muskelsmerter og smerter i brystet, samt hoste. Feberen kan vare i opptil to uker.

I løpet av den andre uken utvikles en slags pneumoni. Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Først kommer en plutselig høy feber til opp mot grader. Barn som har hatt feberkramper før, kan få febernedsettende også før feberen blir høy , eller hvis feberen stiger fort. Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler.


Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn.


For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som 39–°C. Hoste og høy feber hos en voksen kan være symptomer på en akutt respiratorisk virusinfeksjon, med influensa som vanligvis starter med plutselig hypertermi, og hoste og nysing begynner senere. Nederlaget for andre virus manifesterer seg først respiratoriske symptomer med en gradvis økning i temperaturen.

Klassisk bilde hos barn: Rask debut med sår hals, høy feber (39–°C) og påvirket allmenntilstand. Vanskelig eller umulig å svelge. Feber og stort alkoholkonsum påvirker hvilepulsen. Plutselig økt hvilepuls er ikke normalt – da bør du finne ut av årsaken. Vanlig sykdom som gir høy feber (for eksempel influensa), vil gi høy puls.


Stort alkoholkonsum over lenger tid vil også øke hvilepulsen. Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner. Feber er ikke en sykdom, men et symptom som følge av infeksjoner og visse betennelsestilstander i kroppen. Feber defineres som en kroppstemperatur på °C eller mer målt i endetarmen. LES OGSÅ: Derfor får du allergi i voksen alder - Uricaria kan også forekomme etter hudkontakt med ulike allergener.


Enkelte medikamenter og planter kan gi urtikaria-reaksjon uten at det er en reel allergisk mekanisme bak, slik som den velkjente reaksjonen man får når man er i kontakt med brennesle. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg