mandag 17. juli 2017

Chiafrø gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Bra for gravide kvinner. Gravide kan helt trygt spise chiafrø.


Og det med god grunn!

En av utfordringene ved å være gravid er at kroppen trenger mye mer næring enn før. Mange gravide får derfor omfattende instrukser fra helsevesenet om ulike supplementer, kosttilskudd og mat- og drikkevarer som de burde innta mer av. Ferdig chiagele laget med vann kan oppbevares inntil uke i kjøleskap. Denne gelene kan da has i grøt, smoothies, brøddeig, yoghurt, dressinger osv. När det gäller chiafrö finns det inget som pekar mot att konsumtion av chiafrö i mindre mängder skulle vara skadligt, men kunskapen om chia är begränsad.


Leger ofte anbefaler gravide å unngå visse oster å redusere sin risiko for listeria, som er en matbåren sykdom som kan føre til spontanabort, dødfødsel eller for tidlig fødsel. Hvis du er gravid , er det best å unngå å spise myke oster laget av upasteurisert melk. For 5siden spiste Azteker-krigerne chiafrø for å få energi og utholdenhet før de skulle i kamp.

Det er ikke tilsvarende begrensninger om maksimalt inntak av sesamfrø, chiafrø og hampfrø siden de ikke har samme problematikk når det gjelder tungmetaller, men det er likevel grunn til å moderere inntaket av disse, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør, til KK. Du kan lese mer om helseeffekten av chia her. Trenger du tips til hvordan du kan snike inn chiafrø i kostholdet ditt?


Her er gode tips: 1. Frøene kan enten spises som de er eller spire. Det skal også være bra for mage. Oppbevares utilgjengelig for små barn.


Chiafrø er rikt på omega og inneholder mye bra næringsstoffer. Tenk på viktigheten av et variert og balansert kosthold samt en sunn livsstil. Produktet er beregnet på friske personer over år. Dersom du er gravid , ammer, lider av sykdom eller behandles med legemidler bør du alltid ta kontakt med lege før du bruker produktet. Kan man bruke chiafrø når man er gravid ? Bland vann med et par ss chiafrø og la stå over natten.


Jeg synes det er greit å gjøre dette i en flaske. Drikk så dette på tom mage hver morgen. I tillegg virker dette ritualet inn på metthetsfølelsen og kan derfor virke slankende.


Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage.

Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk. Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet. Når alt kommer til alt, kan chiafrø indtages på mange måder, både blødt op i chiagrød og rå i på en salat.


Men én metode skal du for alt i verden ikke vælge, nemlig at spise en stor skefuld chiafrø og skylle efter med vand. Dét måtte en 39-årig amerikansk mand sande på en yderst ubehagelig måde. Chiafrø kan også erstatte egg når du baker, i forholdet én spiseskje chiafrø og to spiseskjeer vann, altså dobbelt så mye vann.


Ettersom denne geléblandingen overhodet ikke ser ut eller smaker som hønseegg, egner den seg ikke til omelett. Derimot er det verdt å prøve chiafrø i bakst. Eventulet litt søtning, f. Frukt og bær som topping. La det stå i kjøleskapet over natten. Havregrynet og chiafrøene sveller og blir til en tykk grøt.


Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap! Har du kastet deg på chiafrø -bølgen ennå?


Slik lager du chiagrøt. Hvis ikke er det på tide å komme igang. Disse små superfrøene er stappfulle av smarte byggeklosser til kropp og sinn og egner seg perfekt i kjøleskapsgrøt og pudding. Har sett linfør dukke opp fra tid til annen.


Hjelper det også når man er gravid ? Lurer også på hvordan man skal få det i seg. Så et sted her at det var nevnt at det skulle ligge i vann over natten for så å drikkes. Er det kun på helsekosten, eller finnes de i andre butikker?


Har ikke sett dem på butikker som coop mega, bunnpris eller kiwi - men tenker kanskje på butikker som selger mye utenlandsk og har et større utvalg, som f. Jeg har tidligere skrevet om chiafrø og dens næringsegenskaper. Men disse frøene kan egentlig ikke få nok oppmerksomhet syns jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg