onsdag 19. juli 2017

Innbilt svangerskap engelsk

Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Vi har fem oversettelser av innbilt i bokmål- engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Det samme kan sies om en innbilt telefonsamtale med kultur og vitenskapsministeren, som utgår fra et visst parti. Etter løpetid gjennomgår alle tisper som ikke er drektige såkalt innbilt drektighet.


Innbilt svangerskap er den eneste psykosomatiske tilstanden der psykologisk etiologi ikke gir rom for tvil. Innbilt drektighet kalles også innbilt svangerskap eller pseudodrektighet og skyldes hormonelle endringer. Hormonene progesteron og prolaktin antas å spille en avgjørende rolle.


Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid. Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap. Det er fra naturens side slik at når det er kull i flokken så skal flere av tispene kunne hjelpe til. Tegn på innbilt svangerskap er melkeproduksjon, blank utflo dårlig matlyst og endret adferd. Ca av tispene som ikke er sterilisert blir innbilt etter løpeti hvor hardt de er rammet av denne tilstanden varierer.


Etter løpetiden(østrus) går tispen videre i syklusen sin til noe som heter metøstrus, denne perioden varer like lenge som en drektighet. Symptomene kommer gjerne i denne perioden 3-uker etter løpetid. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Gjennom år med undersøkelser av gravide, har jeg kun sett dette tre-fire ganger. Normalt har en kvinne med innbilt svangerskap alle svangerskapssymptomer. Hun kjenner til og med fosterbevegelser. Den er ikke assosiert med sykdommer i reproduksjonsorganene, og har ingen betydning for hvorfruktbar tispen er.


En ting å merke seg med: Tisper som får innbilt svangerskap får det igjen etter neste løpetid. Det finnes også bivirkninger med skinndrektighet: De kan få brystbetennelse, så hold godt øye med pattene (se etter harde, røde og varme patter)! Hvis dette utvikler seg kan tispa bli veldig syk og få feber. Det finnes ikke spesifikke årsaker som fører til et innbilt svangerskap hos kjæledyr.


Det man vet er at hunner som aldri har født, vil være mer utsatt for å lide av dette fenomenet. For å kunne forstå litt om hvordan et slikt innbilt svangerskap utarter seg, er man nødt til å snakke om hvordan reproduksjon hos pattedyr faktisk foregår. Kan innbilt svangerskap behandles ? Nana får innbilt svangerskap etter løpetid. Hun får melk i pattene, lager rede i bur og senger, blir litt bitch mot andre hunder, passer på ting, sover mye, er ikke ivrig på å trene (noe hun er ellers), på fellesdekken lukker hun øya eller hun legger seg ihvertfall i den stillingen som når hun sover. Med tanke på tråden om gravid uten å vite det selv, begynte jeg å tenke på de som har innbilt svangerskap.


Har aldri hørt noen som har hatt det, men hørt at det går an. Vet at dyr har dette fenomenet, og hormonene raser, det produserers morsmelt osv. Noen som har noen erfaringer eller har hørt no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg