torsdag 13. juli 2017

Cape nordlandsbunad sy selv

Stort utvalg av kvalitetsbunader sydd etter dine mål. Skal forresten bestille cape der selv om ikke så lenge. Her kan du sy Nordlandsbunaden ferdig selv.


Vi gjør det meste på bunaden før den sendes ut. Lue og veske er helt ferdig, livet er delmontert og skal monteres sammen i skuldre og sidene etter dine mål.

Deretter monteres liv og stakk sammen. Her er fra venstre, mammas veske (med en veskelås som ikke tilhører Nordlandsbunaden), så min egen, og så Evas veske. Alle tre har forskjellig fasong, noe jeg neppe ville lagt merke til om jeg møtte tre damer i bunad med hver sin av disse veskene.


Men nå som jeg syr selv , så legger jeg mye mer merke til detaljene! Lengden måler du i åpningen(uten krage), fra halsgrop og loddrett ned til ønsket lengde. Nordlandsbunad – Nordland og Troms har knebukse og kort jakke, vesten er i silkedamask eller klede.


Karakteristisk for Nordlandsbunaden er dei blå strømpene med kvite spettar. Norsk Flid Husfliden er landets ledende produsent og distributør av bunad.

Når du kjøper en bunad hos oss, kan du være sikker på at du kjøper en original bunad. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge. Flott cape til blå nordlandsbunad klar for levering før jul. Capen er sydd i lett vannavvisende brokade, med sennepsgult ullfôr. Mål hvor lang cape du vil ha.


Klipp stoffet i riktig lengde. Jeg brukte hele stoffets bredde, men er ditt stoff for bredt, klipper du det til slik at utgangspunktet ditt er et rektangel. Lag legg der du vil halsen skal være, slik jeg gjorde, eller sy en rynkesøm. Det gjør du enkelt ved å sy en søm med lange, rette sting på symaskinen.


Fargen er igjen den samme som bunaden. Capen lukkes med en capesspenne i sølv og er halvlang. Det er ingen lang cape til Nordlandsbunaden i dag, men det trengs ikke.


Stakken holder deg varm på beina, sammen med strømpene. Du har mange vanligmuligheter innen bunadssølv. Vil du sikre deg en alltid så varm og behagelig 17.


Capen er svært praktisk å ha for den er både vindtett og vanntett noe bunaden ikke er.

Capen hos oss lages av svært proffesjonnele skreder og derfør garanterer vi en veldig høy kvalitet på varen. Bunaden blir sydd etter dine mål. Til bunaden er det strømper sko og hoseban i tillegg kan ein også velgje å bruke hatt og skjerf. Dei fleste av våre bunader er utvikla av Heimen Husfliden. Vi brukar stoff og materialar av høg kvalitet hovudsakleg frå norske leverandørar.


Påteikning av broderingsmønster på systova vår i Oslo eller i Tallinn. Alle våre bunader er brodert for hand i Estlan Vietnam, Kina eller Norge. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk tilknytning til.


Norges største presentasjon av bunader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg