onsdag 19. juli 2017

Lys avføring gravid

Rask og trygg leveranse. Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Grå, lys (avbleket) eller gul avføring kan være et tegn på fettdiaré også kalt steatoré på det medisinske fagspråket.

Normal avføring har et vidt spekter når det gjelder konsistens, hyppighet og farge. Avføringen vil da gjerne være fettaktig og flyte i toalettskålen. Slik avføring er ikke brun i det hele tatt, ikke engang lysebrun.


Hard og sjelden avføring. Forstoppelse kan ha mange årsaker. Det er bare du som vet hva som er normalt for deg, forklarer Arsky.


Dette kan gi smerter, treg avføring , og blyanttynn avføring når forsnevringen sitter i nedre deler av tykktarmen. Grønn, gul eller lys avføring.

Det forekommer også hos voksne, men det er sjeldent og går som regel over av seg selv. Brekker seg når vi prøver med brødskiver, spiser litt grøt, middag og yougurt. Drikker h-melk fra flaske.


Hvit avføring hos barn – Årsaker og behandling. Det er alltid viktig å være oppmerksom på barnets avføring , fordi det kan hjelpe deg med å identifisere helseproblemer. Sunn avføring er brun og velformet, noe som indikerer et sunt kosthold og høytfungerende fordøyelsessystemet.


Gul, løs avføring kan være alt fra lys grønn til lys gul. Denne type av avføringen er vanligvis ikke velformet og faller fra hverandre ved kontakt med vann toalett. Lys afføring skyldes mangel på galde, hvilket indikerer en lidelse eller tilstan der tilbageholder galdeproduktionen eller galdens afløb fra leveren til afføringen.


Derfor kan lys eller bleg afføring være tegn på et helbredsmæssigt problem. Afhængig af den underliggende årsag kan der opstå forskelligartede ledsagennde symptomer. Tegn på disse medisinske tilstander kan overlappe noen bivirkninger av orlistat, som tap av appetitt for leversvikt og kvalme eller oppkast for pankreatitt. Andre tegn på leversvikt er mørk urin, lys avføring og gulsott mens ytterligere tegn på pankreatitt er en rask hjerterytme og øvre magesmerter. Vet ikke om det er søsing med ressurser jeg?


Har sykepleier i kommunen i tilegg. Hvis du har sittet å snakket med fact om vær og vin middagen igår og helgeplanene i 18år så er det ganske sløsing med ressurser vil jeg si. Jeg har fådd diare, eller en veldig lys beige, veldig løs avføring.

Har i det siste vært veldig kvalm etter måltider. Noen som har vært borti det samme? Grålig avføring som er vanskelig å skylle ned og som flyter på vannet, kan skyldes dårlig absorpsjon av fett, f. Gråhvit avføring kan tyde på hemmet passasje av galle ut i tarmen, og dette kan ha mange årsaker. I slike tilfeller blir som regelen urinen svært mørk på farge. Det vil si hyppig, stor avføring som er lys eller gul, illeluktende og fettet.


Det kan faktisk være oljeliknende flekker på toalettvannet. Oppstår først etter at bukspyttkjertelbetennelsen har vart i lang tid. Sukkersyke gir ikke nødvendigvis symptomer, men mange er plaget av tørste. Ofte er sykdommen ledsaget av vekttap.


Hvordan utredes avfarget avføring ? Alle kan oppleve forbigående avfarging av avføringen, men det bør alltid nevnes for legen. Er man samtidig gul i huden, klør i huden og har mørk urin (gallefargestoff som har lekket over til blodsirkulasjonen) er det helt klart at årsaken til den bleke avføringen er ett eller annet som hindre gallen fra å komme over i tarmen. Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien.


Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. Hos gravide forskyves abdominalorganene, og smertelokalisasjonen kan være atypisk, se magesmerter i svangerskapet. Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki.


Svart: Om avføringen din er svart bør du kontakte lege, da det kan være blødninger høyt oppe i tarmsystemet. Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg