fredag 28. juli 2017

Melisglasur til romkake

Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og pisk godt. Smak til med noen dråper sitronsaft.


Metode to: med vann.

Du trengen kun melis og vann. Det er ikke noe mål på denne oppskriften fordi den fungerer fint uten. Slik gjør du: Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Hell på kaldt vann til det så vidt går. Vår romkake består av fløteblandet romkrem med melisglasur.


Dekor Vi pynter etter sesong, men du kan også sette ditt personlige preg på kaken. For tillegg i prisen kan du få foto på kaken eller en personlig tegning. Er det noe du absolutt ikke skal la andre lage for deg, så er det kakebunnen.

Oppskriften kan virke komplisert, alle gangene du skal helle ingredienser frem og tilbake – men alt har sin årsak, og det er viktig at du følger oppskriften. Velg selv hvor høye ambisjoner du skal ha i den avsluttende pyntingen av kaka. Deilig romkake med romkrem og melisglasur. Hvor mange biter trenger man?


Et forslag er å beregne biter per person. Luftig sukkerbrød fylt med romkrem, melisglasur på toppen og kremsprøyt langs kantene. Den er en sann klassiker. Enkle smaker - en ren nytelse. Tips: Start med å koke romkremen!


En klassiker som passer til en hver anledning. Jeg syntes det blir litt for mye med romsmak både i kremen og glasuren, men det heter jo romkake , så gjør akkurat som du vil med den saken. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Et sukkerbrød er kanskje kaken de aller fleste kjenner.

Luftig og flott, kan spises som det er med litt melisglasur eller fylles og bli til en lekker bløtkake eller marsipankake. Smakfull kake med sukkerbrø fløte, vanilje og rom, dekorert med melisglasur og krem. Romkaken vår fylles med bringebærsyltetøy og romkrem, dekket med et lag av melis på toppen. Tenkte å lage romkake med melis som glasur, men det er jo ikke alle som er så glade i at det smaker så søtt. Jeg er ikke glad i krem, men tenkte kanskje det går an å lage en mellomting.


Altså piske krem og blande i melis slik at det blir en søt, ganske stiv meliskrem-glasur. Noen som har prøvd de. Kan settes sammen av melisglasur eller sjokolade. Kan bestilles i eller ringer.


Pyntes til ønsket anledning. Må ikke forveksles med de billige kransekakene som importeres over en lav sko fra øst-europa. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater.


Leter du etter en kake du kan lage til en spesiell anledning? Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Bake til kakebordet i en bursdagsbesøk, familiebesøk, dåp eller konfirmasjon?


I dette innlegget har jeg samlet mine beste festkaker. Snickerskake Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg