onsdag 12. juli 2017

Navnedag i hellas

Dette er en liste over norske navnedager sortert etter dato. I Hellas er navnedag mer spesielt enn fødselsdager, og spesielt navnedagen som er den 15. Oversikt over skoleferiene samt første og siste skoledag. Når er vinterferien? Vinterferien er en skoleferie i februar eller mars, avhengig av hvor du bor.


Fullstendig oversikt her. Hvorfor er navnedager større enn fødslesdager i Hellas , lurer du kanskje på. Jeg fikk en forespørsel fra en ung norsk jente Kaja om grekernes forhold til helgenene her om dagen. Jeg sendte henne det jeg har skrevet om helgene og navnedager i bloggen. Men Kaja, her for du og alle dere andre en bedre innføring i temaet.


Lurer på hvorfor ikke 1. Jeg er klar over at det er forskjell mellom f. Christos (Kristus) i Hellas , hvorfor ikke i Norge? Vasilis (Vilhelm på norsk), hvorfor brukes ikke de samme? Vi nordmenn er vant til et velorganisert lan hvor ting stort sett går som smurt og skjer på den tiden de er avtalt å skje. Sånn er det ikke i Hellas.


Grekerne forholder seg ofte til GMT, Greek Maybe Time. Hvilken dag er din Navnedag ? Finn din navnedag nedenfor i den alfabetiske listen. Datoen står ved siden av navnet. Du får også en forklaring på hva navnet ditt betyr fra gammelt av.


Injosoft AG, som er et selskap fra Kungsbacka med lang erfaring i internettbransjen. Vi utvikler og driver et stort antall ulike nettsider og internettjenester. Saturn-månen Titan oppdages av Christiaan Huygens.


Navnedag i hellas

Maria, Marie og Mari se helligdager Historie. Verdens første regulære jernbanerute for passasjertrafikk åpnes mellom Swansea og Mumbles i Wales. Togene blir trukket av hester.


I Hellas feires navnedag mer enn fødselsdager, og spesielt navnedagen som er den 15. På denne dagen, 15. Det er ein merkedag for personar som har dette namnet, og blir feira om lag som ein fødselsdag i nokre lan særleg i Hellas og Sverige. Kva namnedag ein har står i ei særskild liste. Johannes er i dag blant de mest bruke mannsnavnene i Finlan og Ioánnes (Ιωάννης) er blant de mest brukte i Hellas.


Tabellen nedenfor gir en detaljert oversikt over populariteten til mannsnavnet Johannes og varianter av dette i noen av de landene hvor statistikk er tilgjengelig. Hva er en Navnedag ? En navnedag er ofte også kalt en festdag, og er ofte feiret av katolikker og medlemmer av den ortodokse kirken, spesielt i Europa. Navnet dagen feires når en person deler et navn med en helgen på dagen utpekt til å respektere den helgen.


Les om måneden mars. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Marimesse om våren, også kalt Vårfrumesse, til minne om Maria bebudelse. Mari, Maria og Marie har navnedag. TUSEN TAKK, til alle dere som besøker siden.


Jeg har nå valgt å slette mariagm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg