fredag 7. juli 2017

Normalt blodsukker barn

Kroppen reagerer normalt på insulinet når det tilføres utenfra, men bukspyttkjertelen klarer altså ikke å produsere dette selv. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes, og det er den vanlige formen hos barn. Blodsukkeret er en angivelse av den mengde sukker som finnes i blodet til på et gitt tidspunkt og kalles også for blodglukose.


Ved diabetes har man for lite utskillelse av hormonet insulin i forhold til behovet. Ved den vanligste typen, diabetes type virker insulinet dårligere enn normalt , noe som gir en relativ insulinmangel.

Blodsukker er det samme som glukose, og blodsukkernivået angir konsentrasjonen av dette sukkermolekylet i blodet. Hva er blodsukker ? Jeg er ikke ekspert på blodsukker men jobber med et barn som har diabetes. Dersom han har 6-før måltidet er det perfekt. Hvis han ligger under er det for lavt og over begynner det å bli høyt. Resultatet blir at blodsukkeret svinger lite hos en frisk person.


Et normalt fastende blodsukker ligger mellom -5.

Altså, normalt blodsukker er mellom 3-7. Enten måler man fastende blodsukker eller så måler man timer etter man har spist. Så det er sånn sett ingen forskjell om du måler blodsukkeret etter timer eller etter for blodsukkeret skal da uansett være mellom 3-7.


Skrivarhaug forteller at dette er en livstruende sykdom hvis barnet eller ungdommen ikke får nok insulin. Les også: Alt du bør vite om motorisk utvikling. Ved høyt blodsukker settes insulin for å få det ned.


Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning. I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev. I dag da vi satt rundt bordet skulle jeg måle eget blodsukker (jeg har type diabetes) og barna ble nysgjerrige så for moro skyld målte vi alles blodsukker (byttet selvfølgelig nål mellom hver person).


Da hadde de nylig spist lørdagsgodt og drukket brus med sukker i. Det ene barnet på år hadde. Det normale utvalget av blodsukker for barn er litt mindre enn det som er observert hos voksne. De fleste leger anbefaler nivåene av blodsukker sjekket barnet ditt før måltider.


Dette er fordi målingen av blodglukose før et målti er mye mer nøyaktig enn målinger av blodsukker etter et måltid.

Den laveste prisen er observert hos nyfødte, og videre øker nivået. Normalt blodsukker i barn. Med alderen blir verdien så nær som mulig for voksne indikatorer. Hypoglykemi, eller lavt blodsukker , er et vanlig problem for barn som har type en diabetes.


Hypoglykemi oppstår når blodsukker i blodet synker under det som er normalt for et barns vekt og alder. Symptomer og årsaker til unormal blodsukker hos barn. Små barn kan ikke være i stand til å fortelle foreldrene sine følelser, derfor må foreldrene passe på visse symptomer assosiert med unormal blodsukkeret. Var på kontroll hos jordmor i dag (er uker på vei), og alt så egentlig veldig fint ut. Hun tok blodsukkeret mitt på slutten av kontrollen, fordi hun allerede hadde stukket meg for å se på jernlageret.


Hun spurte deretter hva jeg hadde spist til lunsj, og sa som sant var at jeg hadde spist to b. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg