onsdag 5. juli 2017

Helt grønn avføring voksen

Avføringen min er HELT grønn ,lysegrønn. Er det normalt eller kan det være noe galt? Har litt pressing i mellomgulvet,men ellers ikke noe vondt i magen. Oppdaget det bare plutselig da jeg gikk på do.


Vannet i toalettet blir også helt grønt når jeg er ferdig på do.

Har ikke spist noe jeg ikke har spist tidligere heller. De fleste tilfeller av grønn avføring skyldes matvarer som vi svelges. Spise mye grønne grønnsaker eller mye av matvarer som inneholder grønn mat fargestoffer forårsaker grønn avføring. I mat-relaterte grønn avføring , er når perpetrating matvarer elimineres fra tarmen, avføring tilbake til en normal farge. Svart eller helt mørk avføring som er tjæreaktig og lukter vondt, skyldes som regel melena, og bør sjekkes av lege med en gang.


Grønn , gul eller lys avføring. Svart avføring kan også ses for eksempel ved blødning fra magesår, bekrefter han.

Hvit avføring : En hvit eller pudderfarget avføring kan være et tegn på at galleblæren ikke fungerer optimalt. Dette kan etter en stund gi gulsott, så kontakt fastlegen om du opplever lyse farger på avføringen. Det kan være stress, endret bakterieflora mm og trenger ikke ha noe med kostholdet ditt eller noe du har spist eller drukket.


Behandling med mer antibiotika kan være risikabelt. Den mest effektive behandling så langt synes å være å tilføre kapsler med avføring fra friske mennesker som har gitt ca. For dem som blir kronisk syke av Clostridium difficile, er løsningen transplantasjon av avføring fra en frisk person.


Dette kan gi smerter, treg avføring , og blyanttynn avføring når forsnevringen sitter i nedre deler av tykktarmen. Nei, du trenger ikke å være urolig. Det trenger ikke å ha noe å gjøre med hva du spiser selv om mye bladgrønnsaker kan gjøre avføring grønnfarget. Det er istedet ofte stress som er årsaken. Selv om grønn avføring kan se skummelt, er det oftest ufarlig.


Vanligvis grønn avføring er ikke en årsak til bekymring, og er rett og slett skyldes kostholdet. Når grønn avføring er sammen med andre medisinske symptomer, eller er vedvarende, bør en lege bli sett. Noen ganger ammet og formel-matet spedbarn eliminere grønne.


Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki. GRØNN AVFØRING HOS BABY: Den første tiden etter fødsel varierer spedbarnets avføring i både konsistens og farge.

Hvite, gule, grønne eller brune slimhinner i en voksen i avføring stammer fra laktoseintoleranse eller cøliaki, malabsorbsjonssyndrom og matallergi. Dette inkluderer også dysbakterier i mage-tarmkanalen. Når balansen i mikrofloraen i fordøyelseskanalen forstyrres, reduseres absorpsjonen av næringsstoffer. Jeg har fått mørkegrønn avføring , er dette normalt? Hva kan det skyldes?


Endret frekvens: Kan være helt normalt, men sammen med andre symptomer eller tegn bør det nevnes for legen. Symptomene og tegnene man skal være vár på er nevnt nedenfor. Ved gallesten hindres passasjen av galle.


Måling av fettmengden i avføring. En samler avføring i tre dager og en laboratorieanalyse kan bestemme om en skiller ut for mye fett. Ved et røntgenoversiktsbilde av mageregionen kan man noen ganger påvise forkalkninger i bukspyttkjertelen. Denne undersøkelsen anvendes sjelden, fordi det skal store forandringer til for at de kan registreres.


Lysegul, svart, kuler, eller monsterbæsj? Her er den store avføringsguiden: Sjekk helsetilstanden din i toalettskålen. Ta en titt på din egen avføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg