onsdag 12. juli 2017

Meksikansk gryte trines matblogg

Hundrevis av forskjellige restauranter. Utrolig god gryte ! Vi lagde gryta som den var, men vi la den i fullkornstortilla med litt ost på toppen og gratinerte den i ovnen – en kjempe suksess her i huset! Ved å bruke Trines Matblogg , samtykker du i bruk av cookies. Vil du ha oppskrifter, ukemenyer og tips i mailboksen?


Meld deg på listen for nyhetsbrev her!

La gryta putre på lav varme til kjøttet er mørt og fint. Trekketiden er avhengig av hvilken stykningsdel av kjøttet du benytter og størrelsen på kjøttbitene, ½-timer. Gryta kan alternativt settes på nederste rille i stekeovnen ved 1grader (over- og undervarme), i ca. Vinteren har definitivt kommet for å bli, og hva passer vel da bedre en smakfull og varmende gryte med lammekjøtt og smak av Marokko?


I det marokkanske kjøkkenet blir det ofte brukt mange varme krydder, krydder vi kanskje heller forbinder med søt mat - som for eksempel anis og kanel. Sleng sammen noen gode ingredienser i en kasserolle. Meksikansk gryte med høyrygg, bacon og chili Gryter som dette er geniale!


Sett mengde ris du ønsker til koking.

Ha dl vann i gryte og la det koke. Del opp store plommetomater( eller en boks hakka tomat) i gryta sammen med stilker opphakka stangselleri. La dette koke 2-minutter. Det er straks helg og startskuddet for Ola Nordmanns favoritt nummer en, nemlig fredagstacoen, eller Tex-Mex-mat som det også omtales som.


Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av. I Mexico er ikke ris bare ris. Der serveres aldri ris uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker. Her har vi også hatt i kjøttdeig av svin. Resultatet ble en enkel og rask rett, som passer perfekt når du er fysen på noe meksikansk.


Men har du noensinne testet en hjemmelaget variant av den folkekjære klassikeren? Rør godt så ingenting sitter fast i bunnen av gryten. Ha i kjøttet sammen med worshestersaus.


Herlig og rask meksikansk rett med bønner, mais, chili, koriander og lime. Dette er en supertgod hverdagsmiddag som den er, server gjerne med litt vegansk rømme og kanskje tortillachips. Skal du være veldig fin på det kan du bruke risen som tilbehør til for eksempel burritos og fajitas.


Gryten kan også serveres i tortillalefser eller som fyll i burritos. En hverdagsmiddag som er enkel, rask og næringsrik.

Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre mange andre vegan- og vegetaroppskrifter. Trine Sandberg fra Trines Matblogg gir deg oppskrift på lammeskank med rotgrønnsaker i samarbeid med Sandvika. Ta opp lammeskankene av gryta og legg til side. Svært anvendelig meksikansk gryterett som du lager på under halvtimen.


Den må du gjerne prøve deg på den også! Jeg lager den nemlig ofte. Tidligere denne måneden kunne Trine Sandberg (52) markere at det er ti år siden eventyret med Trines matblogg startet:.


I november ble hun for andre gang på rad kåret til Årets matblogger i. Alt-i-ett meksikansk gryte skulle kanskje heller ha hett alt-i-en stekepanne for det er det jeg har brukt her. Men gryte går altså helt greit det og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg