tirsdag 25. juli 2017

Hva betyr navnet arne

Over 3forskjellige personer med navnet er nevnt i Regesta Norvegica. Et guttenavn av norrøn opprinnelse. Bruken var lavere i et par hundreår etter det fordi gamle nordiske navn ble noe konkurrert ut navn som kom med kristendommen.


Arne har navnedag 4. HVA BETYR NAVNET DITT?

Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene ? Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne. Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene.


Finn ut hva ditt navn betyr her. Mitt navn betyr liten, ydmyk. Kommer fra det norrøne navnet Páll, en form av Paulus.

Pål i Norge, og de fleste er omtrent like gamle. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Sjekk hva navnet ditt betyr Nå får du enda bedre inspirasjon til å velge riktig navn til barnet ditt. Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket.


Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn. Navnet er en kortform av Eleonore, men betydningen av navnet er ikke kjent. Samiske navn – Stor alfabetisk oversikt over samiske guttenavn. Da har du kommet til riktig sted!


Men hva betyr egentlig navnet du har gitt ditt barn? Navnet benyttes også på bydel i Oslo og i Aurskog Høland. Bjertnes Bjertnes ( betyr Bjørneneset) Nitelva Nitelva fikk opprinnelig navnet Nitja og den kom fra Nitjusjor (også kalt Nittesjøen, nå Harestuvannet).


Det er litt usikkert hva dette navnet betyr , men det kan ha sammenheng med det gamle ordet net, i betydningen fiskegarn. Telefonkatalogen for bedrifter og personer samt kart. Hva betyr navnet ditt?

Har du tenkt på hva navnet ditt betyr ? De fleste av oss har et navn som også har en bestemt betydning. Navnet Ingvald betyr forresten Den herskende guden Ing) Navnet ikke så viktig… Men for oss i dag er det ingen spesiell kobling mellom navn og gjerning. Mellom det vi heter og måten vi opptrer. Når det er sagt, er det mange som nok ikke en gang vet navnet på landet deres betyr.


Med mindre du er fra USA, har de fleste land navn som er ganske rare, noe som får oss til å gå tilbake gjennom historien for å finne den sanne oversettelsen. Emilie og Emily er lagd av navnet Emil, som kan bety rival, eller av Amalie, som kan bety en som arbeider. Navnet Maritin kommer fra den romerske krigsguden Mars. Der er det to teorier. Hvis os er ordet ås som har endret seg litt, kan navnet henspille på at sletten ligger under Ekebergåsen.


Det forklarer navnet Oslo som Åssletta. Dette navnet har uviss tolking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg