fredag 28. juli 2017

Overgangsalder smerter i underlivet

Du sier det kjennes ut som menssmerter, og det kan tyde på at smerten kommer fra livmoren din, men så har du ikke hatt blødninger eller endret utflod. Tarmsykdommer som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Smerter fra urinveiene, f. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter , men mer kroniske betennelser i tynn- eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet.


Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet.

Kvinner som tidligere har hatt underlivsbetennelse kan, selv om infeksjonen for lengst er overstått, av og til merke underlivet. Som det fremgår af tabellen, kommer de fleste til læge med symptomer som uregelmæssige menstruationer, hede- svedeture og lokale gener i underlivet , som for eksempel tørre slimhinder, smerter ved samleje, blærebetændelse og inkontinens. Generne i underlivet skyldes forandringer i slimhinderne. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. På grunn av mangelen på østrogen blir slimhinnene i skjeden tynnere og tørrere i overgangsalderen.


Tørre slimhinner i underlivet fører ofte til andre plager som kløe, stikking, svie og sårhet i både skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden. Underlivet blir mer utsatt for infeksjoner.

Plagene fører også ofte til smerter ved. Fælles for alle kræftformer er, at de samtidig vil medføre andre gener som vægttab, dårlig appetit, blødning fra underlivet eller fra tarmen. Mange sunde og raske kvinder oplever smerter i underlivet. Det kan være tilbagevendende smerter til venstre i underlivet og lidt højere oppe, af kolikagtig ( smerter der kommer og går) og sammenknibende karakter.


Overgangsalderen, klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom. Her er de vanligste symptomene ved overgangsalder : Hetetokter der du plutselig føler deg varm og blir rød i ansiktet. De kan være milde eller så sterke at de vekker deg om natten. Noen opplever at hetetoktene kan utløses av koffeinen i kaffe, sterkt krydret mat, varm drikke eller av alkohol. Nattesvette, ofte i forbindelse med hetetokter.


Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. I denne artikkelen har vi oppsummert de vanligste symptomene på overgangsalder.


Her kan du også få hjelp til å takle symptomene. Opplever du flere av symptomene under? Dette er symptomer på overgangsalder.


Mistenkes andre sykdommer i underlivet , kan man bli henvist til en gynekolog.

Andre plager som man også kan oppleve i overgangsalder. Man kan også oppleve å få hetetokter og uregelmessige blødninger. Fire-fem år etter den siste menstruasjonen blir lokale symptomer fra underlivet stadig mer tydelige. Symptomene for menopausen varierer. Redusert slimproduksjon, tørr skjede og smerter ved samleie kan bli resultatet.


Det vanligste symptomet på endometriose er sterke menstruasjonssmerter. Samleiesmerter, kul i magen, blødninger før menstruasjon og følelsen av å være tung i underlivet kan også være symptomer på denne tilstanden. Ved endometriose i tarm eller urinleder kan man oppleve smerter i disse organene. Se informasjon om ulike sykdommer og tilstander i underlivet , bl.


Riktig stell av underlivet er viktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg