fredag 14. juli 2017

Uker i året 2018

Uker i året 2018

Hvilken uke er det? Skriv ut kalender for hvilket som helst år eller måned(er). Du kan velge enda flere innstillinger og skrive ut kalenderen. Denne kalenderen erstattet den julianske kalenderen som Julius Cæsar innførte i år f. Et årsverk avhenger med andre ord av yrket ditt. I Norge jobber mange innenfor tariffestede arbeidsuker.


De fleste har en arbeidsmengde på 3timer per uke , der uker i året er ferie. Arbeidstakere som fyller år i løpet av ferieåret har krav på en uke ekstra ferie. Du bestemmer selv når du tar denne ekstraferien, men du må varsle arbeidsgiver minst to uker i forveien. Som arbeidstaker kan du ikke kreve å dele opp ferien i enkeltdager uten avtale med arbeidsgiver. Ved fulltidsarbeid regnes normalt 2arbeidsdager i året.


Uke begynner mandag 3. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Og det kan stemme ganske bra - går bort en del dager i jul, påske og bevegelige helligdager i løpet av et år. Etter ferieloven har du rett på virkedager ferie hvert år. Lørdag regnes som virkedag etter loven. I tillegg til feriedagene etter ferieloven har mange.


Uttaket må være fullført innen barnet fyller år. Den som begynner i ny jobb etter 30. Alle aktivitetene som finner sted i løpet av uka , er i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsrå eller kommunen.


Det som gjør at mange synes ferieloven er noe forvirrende, er at ferieloven teller med lørdager som virkedag. En uke vil således bestå av virkedager og ikke 5. Det betyr at når ferieloven bestemmer at arbeidstakere skal ha minst virkedagers ferie hvert år , betyr det at arbeidstakere har rett til ferie på totalt uker og dag. Ovenfor i tråden står det ukers ferie. Om du da tenker, så blir det jo uker - uker som er? Jo, det er uker , og da kan du gange det med dager, siden det var det du lurte på.


Uker i året 2018

Så kan du selvsagt trekke fra røde dager (påskedager, juledager, 1. mai, 17.mai og pinse), så finner du fram til svaret ditt). Feriepenger tjenes opp året før ferien skal avvikles (opptjeningsåret) og betales istedenfor lønn ved avvikling av ferien. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt.


Relativt mange arbeidsgivere gir likevel sine ansatte fem uker ferie i året. Feriepengene skal ved fem ukers ferie utgjøre av feriepengegrunnlaget hvis man er under år. For arbeidstakere med fem ukers ferie.


Uker i året 2018

Varslingssaker og KrFs retningsvalg dominerte politikken. Flere kjente og kjære personligheter gikk bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg