fredag 6. april 2018

Ailo navn

Ailo er norskspråklig form av det samiske navnet Áilu, som blir uttalt på omtrent samme måten. Aslak betyr gud og kamp, som var det gammelnorske ordene ås (gud) og leik (kamp). Det er et guttenavn.


Jeg syns det er så fint, men er redd det blir altfor samisk her vi bor. Hvilket gutte navn synes du er finest? Svar gjerne her så oppdaterer vi artikkelen med jevne mellomrom.

Abel Adam Adrian Aidan Aiilo Ailo Ailu Aksel Alan Albert Alberto Aleksander Alend Alexander Alfred Alvin Amadeus Amund Anders Andor André Andreas Anton Antonio Aria Arjan Arian Arman Arne Aron Aslak Astor August Augustin Axel. Leter du etter samiske guttenavn? Da har du kommet til riktig sted!


På denne siden har vi listet opp en alfabetisk liste over samiske guttenavn. Her er noen navn som har blitt tatt i bruk i Norge de siste årene, og som flere og flere bruker, men som ikke er overforbrukt foreløpig. Navn på vei opp og fram. Til inspirasjon for foreldre som vil være med der det skjer, og til alle andre som lurer på hva som er navn vi må venne oss til.


Her finner du en alfabetisk liste med mange kule og fine hundenavn til hann-hunden.

Helt heldig med navnet var nok heller ikke de syv mennene som het Offer, særlig med tanke på at det var hele menn som bar navnet Fordel og seks herrer som het Sejer. Blant kvinnene var det også originale navn. Seks stykker het Øyan, to bar navnet Mjella, tre stykker het Ebrikka. Hildegunn trodde Ailo var død da hun fant ham nedenfor stupet.


Her har han nettopp blitt pakket inn i en dunjakke av sine reddende engler. Foto: privat Ailo lå helt stille uten å lage en ly og Hovdenak fryktet det verste. Men så ropte hun navnet til hunden. Ailo er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp ailo i ordboka. Noen som har fine forslag til et andrenavn som passer til Ailo ? Ann Karin Jullumstrø Aalberg Prosjektkoordinator. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Noen innslag av samiske navn i Lavangen, for eks. Sør-Troms: Ibestad.


Fire måneder gammel var han før han fikk navnet sitt. Aino er et jeger-, sanker- og fiskerfolk som lever på den japanske øya Hokkaido. Tidligere bebodde aino store deler av det nordlige Japan og de nærliggende områdene Kamtsjatka, Sakhalin, Kurilene, Hokkaido og nordre Honshu.


Hos de som har tilstanden, skjer en lukking istedenfor åpning av larynx under økende anstreng­else.

En av de største informasjonskilder om hunderaser. Lillebror ble født 1. Her kan du lese om og sammenlikne over 4hunderaser, se bilder og filmer og dele dine erfaringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg