fredag 13. april 2018

Kalkunfilet saus

Skal du ha kalkun til middag? Se oppskriften med kalkun her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Bestill nå og betal ved utsjekking. Denne viser deg når maten er ferdig.


Oppskrift på klassisk saus til kalkun, laget med ekte, hjemmelaget kraft og søt rognebær- eller ripsgelé. Et festmåltid verdig. Mens alt koser seg i ovnen har du god tid til å røre sammen sausen , som får ekstra god smak med litt stekesjy fra kalkunen. Har du lyst på det lille ekstra kan du servere tyttebærsyltetøy til, eller hva med å forsøke litt ripsgelé? Litt søtt til den salte sausen er himmelsk.


Tre tips for vellykket kalkunfilet. Kjernetemperaturen er da ca. Ta produktet ut av ovnen og la det hvile i minimum minutter. Smelt smør og sukker i en kjele.


Kalkunfilet saus

Tilsett hønsebuljong, eplejus og rosiner. Smak til med fløte og calvados. Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter. Hans favoritt er en saus basert på kylling- eller kalkunkraft, men det er også andre gode sauser som inneholder vin, gjerne en søtvin som port. Dette er oppskrift på kalkunsaus Craig Whitson har vokst opp med.


Lag saus i formen etter at kalkunen er fjernet eller bruk en dyp panne eller gryte. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun. Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing. Klikk for oppskrift.


Kalkunfilet saus

Varm kalkun, sval salat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn. Over 1år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.


Serverte din kalkunfilet til mange gjester nyttårsaften – endelig en saftig kalkun! TIl forrett laget jeg røkelaks og pepperrotkrem med eple og selleri – kjempegodt, og desserten var sitroniskalke med bringebærsaus – fikk mye skryt for den! Takk for en kjempefin blogg!


Kok opp og skum godt. Sil av sjyen som har dannet seg i langpannen under steking av kalkunen og bland denne med kraften. Ha i fløte og portvin. La sausen småkoke 8-min.


Rør inn smør og smak sausen til med salt og. Skyll og tørk kalkunfileten godt. Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun. Brun fileten pent hele veien rundt. Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter.


Hell fettet fra pannen over. Stikk et steketermometer midt i fileten. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør.


Sil kraft fra kokt innmat og stekesjy fra langpannen i en kjele. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille. Fordi jeg ikke er verdens beste sausekokk, så bruker jeg en pose som basis, for eksempel saus til stek fra Toro. Lager den som vanlig, og så tilsetter jeg kraft og smaker til med salt og pepper, og gjerne en liten fløteskvett for å runde av smaken. Nam dette var så utrolig godt og enkelt ! Et lite tips er å smøre kalkunbrystet inn i fersk lime saus for å få kjøttet saftig å godt!


Kalkunfilet saus

Kjører denne i kveld men da i stekepose. Brystene har ligget et døgn i marinade i kjøleskapet. Bruk hele kalkunen Tilbehør som saus er enkelt å lage, så lenge du vet hvilke råvarer du skal bruke.


Noen frosne kalkuner kommer med ferdig renset innmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg