torsdag 12. april 2018

Beltestol test

Til og med for en femåring er det fem ganger mer sikkert å sitte bakovervendt enn det er å sitte fremovervendt. Den har god brukervennlighet. NAF- testen er utført med tanke på at stolen brukes bakovervendt på barn opptil.


Jo lengre barnet kan sitte bakovervendt i bilen, desto bedre er det. Når den dagen kommer da barnet ditt ikke lengre passer i en bakovervendt stol, er det på tide å bytte til en beltestol. To ganger i året publiserer ADAC og ICRT (se underartikkel) resultatene fra verdens største og grundigste test av barneseter.

Denne gangen har barneseter vært i ilden, fordelt på sju babystoler, tolv småbarnstoler og fire beltestoler. Våra tester utförs i verkligheten av såväl experter som vanliga småbarnsföräldrar. I vårt test av bältesstolar utgår vi ifrån hur stolen är att använda. Har stolen isofixfästen, finns inbyggt sidokrockskydd och hur högt kan ryggstödet bli?


Planlegger du bilferie med barna? Sikring av barn i bil kan være et komplisert tema, og hvilket barnesete du bør velge er viktig for trygghet og komfort. I Prisguidens bilstol-guide presenterer vi bilstoler til barn som er best i test , og ser nøyere på populære modeller fra Cybex og BeSafe. Best i test ble Cybex Solution X2-fix.


Dette er en sikker bilstol for større barn.

Den festes med isofix og er enkel i bruk. Dersom du ikke har bil med isofix, må du gå for beltestol som festes med bilbelter. Det var stor sannsynlighet for at testdukkens hode ville slå inn i deler av karosseriet på bilen. Men de simulerte en lik test og den viste at kollisjonskreftene og skadeomfang ville nå langt over grenseverdiene for teststandarden, sier Mark Pitcher, testleder hos britiske TRL.


Slik gjennomføres de tre testene. Den store, europeiske barnesetetesten gjennnomføres av ADAC og ICRT. ADAC (Allgemeiner Deutscher Auto Club) er en tysk bilistorganisasjon. Fakta om testen av bilstoler.


Britiske TRL The Future of Transportation er et uavhengig forskningsinstitutt og har utført testen på oppdrag fra NAF og svenske Testfakta. Testen er hovedsakelig basert på bakovervendte barneseter, men ett av setene, Recaro, er framovervendt og kan anses som referansestol. I andre tester har Recaro gjort det bra. Zi Flex FIX i-Size fra norske BeSafe er en beltestol med høy rygg, beregnet for barn mellom 1og 1cm. Stolen kombinerer svært god sikkerhet, optimal komfort og en rekke praktiske løsninger med en design som gir plass til opptil tre barn i baksetet.


Kjøper du beltestol hos oss kan du besøke din nærmeste Babycare-forhandler og få stolen riktig montert i din bil - helt gratis! Vi har alt til sikring av barn i bil. I alle våre forbruksprøver og andre tilbakemeldinger fra kunder har vår SecureGuard vist seg å være en veldig intuitiv og brukervennlig sikkerhets-funksjon. Ny test : Forovervendt barnestol bedre enn bakovervendt.


I Norge er anbefalingen at barn skal sitte i bakovervendt bilsete til de er fire år. Men i en stor internasjonal test scorer en.

Sørg for at barnet ditt sitter trygt i bilen ved å velge et av våre sikkerhetssertifiserte barneseter. Når barnet har vokst ut av den bakovervendte bilstolen, anbefaler Trygg Trafikk å gå over til beltestol. Beltestolen hjelper til slik at bilbeltet blir plassert riktig over barnets hofter og på skulder.


Les mer om hvordan du kjøper riktig beltestol til barnet ditt og bruker den riktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg