mandag 2. april 2018

Havrekjeks uten kjevling

Søte og sunne havrekjeks er ikke så vanskelig som du tror. Dette er kjeks uten egg. Både liten og stor kan kose seg. Enkel porsjon blir to stekebrett og ca.


Tips: Smak til med litt revet appelsinskall, biter av mørk sjokolade, hakkede nøtter, hakkede peanøtter, kanel eller kardemumme. Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Husk å la deigen stå kaldt en god stun gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut. Lag dine egne havrekjeks.


Se flere oppskrifter på kjeks her. Ha havregryna i en bolle og hell over melk så det dekker gryna. La dette stå i to timer. Bland inn det øvrige og elt deigen godt.


Deigen deles i fire og kjevles ut så tynn som mulig. Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks ! Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Spiser du i tillegg disse supersunne grove kjeksene vil du garantert holde deg sprek og i farta! Oppskriften gir stk.


Uten egg, nøtter, kan enkelt lages glutenfri og melkefri (ved melkefritt alternativ til melk og smør). Havrekjeks dl havregryn, evt. Snaaart er det jul, og i dag falt den første snøen mange steder i landet vårt.


Deigen inneholder jo mye godt av både smør og kremfløte så det kan være årsaken til navnet, og gorojernet sørger for vakkert, luksuriøst mønster på kakene. Du finner en klassisk og kjempegod. Denne enkle oppskriften på sprø havrekjeks med sjokoladetrekk fra Made by Berit Nordstran kan alle få til. I oppskriften brukes produkter fra Made by Berit Nordstran blant dem Flytende Rapskokos, alternativt Smøremyk rapskokos.


Prøv deg frem, det er ett hav av muligheter. Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel. Denne oppskriften har jeg fått av moren til en venninne. Dei er sukkerfri, fulle av fiber og grove karbohydrater.


Jeg tror det må være verdens beste havrekjeks. Hjemmelaget havrekjeks er er like godt hele året, men noen må bare ha den til jul. Kilde: Ellen-Christine Lendengen.


Server med god brunost og nykokt kaffe. Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen.


Hver fredag denne høsten vil vi KK. Grete Roede AS, gi deg tips til en herlig dessert, godbit eller snack du kan kose deg med i helgen, helt uten dårlig samvittighet. Lett, rett og slett er en oppskriftsserie med fokus på enkle, smakfulle fristelser uten mye kalorier, sukker og fett.


Det er helt vanlig at deigen til goroene flyter sammen inni jernet, så du må dele dem opp og renskjære kantene når de er ferdigstekte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg