torsdag 5. april 2018

Iran styreform

Om Landinfo Produkter og tjenester Publikasjoner Kilder og metode Kontakt. StyreforRepublikk. Landets øverste sjef er den åndelige lederen.


Iran styreform

Han har mer makt enn presidenten og parlamentet, og han styrer landets radio, tv, rettsapparat, millitære styrke og politi. Den åndelige leder er landets øverste leder og kan blandt andet ophæve beslutninger, som er truffet af præsidenten og parlamentet. Desuden kontrollerer han retsvæsenet, radio, tv, politi- og militærstyrker.


Landet grenser i vest mot Irak og Tyrkia, i nord mot Aserbajdsjan, Armenia, Kaspiske hav og Turkmenistan, og i øst mot Afghanistan og Pakistan. Republikken omfatter også Qeshm, Kharg og andre øyer i Den persiske bukt. Reisende bes om å holde seg oppdatert på situasjonen gjennom å følge med på nyhetsbildet.


Iran styreform

Det konservative styresettet fordrer at man setter seg inn i og følger lokale love. Det Mediske Rige, Lilleasien, Babylonien og Egypten. Men så er det hundre prosent som ikke ønsker Folkets Mujahedin.


Den irakiske invasjonen av Kuwait førte til internasjonale sanksjoner mot landet, som rammet befolkningen hardt. Korrupsjon er utbredt, og det er mangel på basistjenester som vann og strøm. Ytringsfrihet anses altså som en sentral rettighet som alle mennesker har, uansett styreform. Medienes rolle i et teokrati.


Iran , og i løbet a det 6. Den ble stiftet av Ruhollah Khomeini 5. Begrepet brukes ofte om stater som har republikk som styreform og majoritetsbefolkning av muslimer. På grund av förföljelse från islam efter 600-talet utrotades religionen nästan helt och hållet. Majoriteten flydde till Indien och Kina medan ett fåtal gömde sig i otillgängliga bergstrakter utanför Yazd i. Situasjonen er likevel ikke helt uten lyspunk-ter. Det er særlig i ikke-arabiske land med muslimsk befolkning at demokratiske eksperimenter er i ferd med å ta form, eksperimenter som kan vise seg å bli svært viktige. I den islamske verden har demokratiske styreformer til nå hatt dårlige vekstvilkår.


Han har sittet flere år i fengsel for sine standpunkt. I denne boken diskuterer han hvordan en demokratisk styreform ikke står i et motsetningsforhold til islam, og viser hvordan demokrati og religion kan forenes. Det korrupte iranske enevælde, økonomiske problemer og stormagternes manipulering gav stødet til udviklingen af en stærk nationalistisk bevægelse, der var inspireret af de panislamiske og syriske intellektuelles ideer.


Iran styreform

Valget blev vundet af den siddende præsident Hassan Rohani, der fik af stemmerne, svarende til ca. En af Rohanis modstandere var Ebrahim Raisi, der fik 1mio. Her er det et ekstremt innlandsklima med høye sommertemperaturer, kalde vintre og veldig lite nedbør.


I lavlandet sørpå kan temperaturen bli rekordhøy om sommeren. Mot øst blåser den såkalte 1dagers-vinden som hvirvler opp sanden hele sommeren igjennom. Men det er sant det, og min definisjon av diktatur er det samme som din, men jeg tok opp dette fordi listen til epaedia kun dreier seg om eneveldene ledere (så vidt jeg kan se). Ifølge den definisjonen er det nesten ingen diktaturer i verden i dag, mens de fleste ville sagt at f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg