tirsdag 17. april 2018

Boller uten melk og hvetemel

Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme. Bollene har mange variasjonsmuligheter, og det gjør at du som allergisk også kan finne en variant som passer akkurat for deg. I denne artikkelen gir vi deg noen enkle byttetips, og du finner oppskrift på originale kanelboller og kanelboller uten egg, melk og gluten. Kanelbollens utgangspunkt en vanlig gjærdeig.


Boller , vafler og pai uten hvetemel.

Her er oppskrifter for deg som ikke spiser hvetemel. Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett ts salt. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig. La deigen heve i - minutter.


Trill ut fine, runde boller. La dem heve i minutter før steking. Hveteboller uten egg og melk.

Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak! Oppskrift til ca boller.


Margarinen smeltes, ha i melken og varm dette fingervarmt. Ha i det tørre, men hold igjen litt. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok) La den heve til dobbelt størrelse, ca. Ha deigen over på en melet overflate, del den i like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca.


Tilberedning2grader ca. Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. De ble så luftige og gode. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!


I dag laver snøen ne jeg har hjemmekontor og derfor ble det nystekte boller og kakao på Sevastianos da han kom hjem. Kok opp melk , smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).


Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-min.


De gjør det enkelt for deg som ikke har kjøkkenmaskin å lage gjærbakst, og siden deigen kan heve over natta blir det enda enklere å kunne nyte fersk bakst til frokost. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka minutter til. Visste du at egg og melk er de vanligste allergiene blant små barn? Med denne bolleoppskriften kan du sikre at også de allergiske kan nyte deilige boller.


Bursdagsbarnet tåler hverken egg, hvetestivelse, soya eller melkeprodukter og dermed måtte jeg virkelig være kreativ. Resultatet ble noe som ligner veldig på skolebrø men i stedet for melk og rømme i bolledeigen har jeg brukt kokoskrem og kokosmelk. Og det gule fyllet er ikke vaniljekrem, men en deilig puré av eksotiske frukter. Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn.


Det går fint an å lage lapper uten melk. Her får du en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner.


Server lappene nystekte med for eksempel eplemos, og du vil garantert skape jubel rundt frokostbordet. De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler.


Ha i rosiner og trill runde boller. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg