torsdag 12. april 2018

Utslett på lår

Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. Hei, Takk for spørsmålet ditt.


Dette er vanskelig å gi noe svar på , da liste over mulige årsaker til utslett på innside av lår er veldig lang. Mulige årsaker vil også avhenge av varighet, hvordan utslettet start, og har utviklet seg.

Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett. Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete.


Har hatt noe som ligner kviser på innsiden av låret i flere år. De blir borte (tørker inn), men kommer tilbake igjen. Har aldri fått sjekket det av lege, siden det kommer og går.


Dessuten synes jeg at det er litt flaut. Jeg er en jente på år. Denne gangen har jeg også fått noen på innsiden av lårene , men de ligner ikke helt på de på rumpa.

De på lårene er bare små nupper som har fått en rød prikk som skorpe når jeg klødde på de. Listen over mulige årsaker er lang, fra hudinfeksjoner til eksem og dårlig blodsirkulasjon. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. For å utelukke eller bekrefte om utslettet skyldes smittsom hjernehinnebetennelse, presser du et glass mot utslettet. Uskyldige utslett blekner når du presser på dem.


Utslettet som følger smittsom hjernehinnebetennelse gjør ikke det. Du ser det gjennom glasset, selv når du presser på det. Da må du ringe legevakten.


Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder : Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. De fleste utslett lar seg, i det minste, redusere via en rekke mulige behandlinger. Alle artikler i NEL og på NHI. De færreste angrer på å ha prøvd forskjellige metoder for å bli kvitt plagene som både kløende utslett og utslett uten kløe kan forårsake, derfor lønner det seg å sette seg ordentlig inn i sin tilstand og finne riktig behandling.


Utslett på indre lår : Årsaker og behandlinger. Har en utslett på ditt indre lår er ikke en sykdom. Snarere er det et tegn på noe som potensielt skjer i kroppen din. Avhengig av årsaken kan det være godartet eller spre seg til andre deler av kroppen. I noen mennesker varer det bare noen få timer.


Keratosis pilaris er en svært vanlig hudtilstand som kjennetegnes av nuppete hud.

Dette kan sees på overarmene, lårene , ryggen, rumpeballer og i ansiktet. Tilstanden kan forekomme hos alle, uavhengig av etnisitet, og starter allerede i barne- og ungdomsårene. Er i uke og har den siste tiden fått små utslett på rumpen og lårene som klør noe fryktelig. Merker det ikke så mye på dagen, mest på kvelden. Har prøvd med litt hydrokortison men det er kanskje ikke så lurt?


Noen som vet hva slags kløe dette er - og hva jeg evt. Ved femte barnesykdom blir huden i kinnene kraftig rø deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Sykdommen krever ingen behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker. Lichen planus: Vanlig kløende utslett som gir lilla små kuler og flekker i huden.


Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på , kan fortelle mye om årsaken.


Angela Lamb sier til Women´s Health Mag at tilstanden kan arte seg som et rødt, kløende utslett når det dukker opp i underlivet ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg